Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2010

Koczka Péter

A mérési szezon javában tart

Koczka Péter


Testo Kft.

Az épülettermográfiás mérési szezon közepén járunk, az időjárási körülmények ideálisak ahhoz, hogy egy épületről jól kiértékelhető hőképeket készíthessünk. Természetesen a vizsgálatok során figyelembe kell venni a méréshez szükséges minimális feltételeket, valamint a képek kiértékelése során a mérést befolyásoló tényezőket.

A hőkamerával végzett mérés és a készített jegyzőkönyv nemcsak szépen mutat, de rendkívül sok hasznos információval is szolgál egy szakember számára.

Alkalmazási területek

  • A hőképeket kiértékelve egyrésztmeghatározhatjuk az épület teljes felületének hőeloszlását – ez képezi az alapját a hővezetési együtthatók kiszámításának – másrészt a fajlagos hőveszteségi tényező (W/m3K) és a fűtési energiaszükséglet meghatározásának.
  • A másik fontos felhasználási terület egy épület(rész) hőhídjainak, hőszigetelési hiányosságainak feltérképezése.
  • A gépészeti hibafeltárás és szivárgáskeresés fűtési rendszerekben, valamint a beázási károk vizsgálata külön szakma a termográfia területén.
  • Ezeken felül persze a hőkamera az ipar különböző területein – a karbantartástól, a minőségbiztosításon át a kutatásfejlesztésig kiválóan alkalmazható.
A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!