Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2010

2010 7-8. szám

Hozzászólások

Geohőszivattyús, szimultán hűtés-fűtést biztosító rendszer bemutatója

Még nem érkezett hozzászólás!

részletek »

Szép István

Geohőszivattyús, szimultán hűtés-fűtést biztosító rendszer bemutatója

Szép István

okl. gépészmérnök

A PENTA-KLÍMA Kft. a nemrég átadott XI. kerület Bornemissza téri UNITEF irodaház hőszivattyús rendszerének bemutatására június 16-án félnapos rendezvényt tartott az épületgépész tervezők és beruházók részére. A helyszínen működés közben ismertettük azt a geohőszivattyús rendszert, amihez hasonló nagyon kevés működik, majd részletes ismertetést tartottunk a közeli Négy évszak étteremben fehér asztal mellett.

Amikor valaki gépkocsival elhalad az új Bornemissza téri épület előtt, az első pillanatban egy modern, gyönyörű, emberi léptékű ház képe ragad meg benne. A homlokzatok a mai divatnak megfelelő, időtálló anyagokból és üvegfelületekből állnak, nem a „12 egy tucat” az első gondolata az embernek.

Valóban nem tucat terv, ami alapján épült, de hát hogyan is lehetne az, ahol 100 tervező végzi munkáját nap, mint nap. Akik megalkották, a munkahelyek kialakításánál nagyon sok részletre kellett ügyelniük annak érdekében, hogy a munkakörülmények segítsék az alkalmazott tervezők munkáját, komfortja pedig szintén illeszkedjen ebbe a körbe.

A mai ember környezetének a természethez való viszonya nagyban meghatározza a közérzetét. Nem csoda, hiszen saját tapasztalatai, a különféle médiák folyamatosan a különféle környezetszennyezésekről, tragédiákról és az energiaválság híreiről számolnak be. Emellett folyamatos a környezettudatos, környezetbarát, a természettel harmonizáló gondolkodás, cselekvés sulykolása is.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!