Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2019

2019 6. szám

Hozzászólások

Az elburkolható klímák előnyei lakás, szálloda és iroda célú épületekben

Még nem érkezett hozzászólás!

részletek »

Lánczi János

Az elburkolható klímák előnyei lakás, szálloda és iroda célú épületekben

Lánczi János

főmérnök
Columbus Klímaértékesítő Kft.

Az építőipar teljesítménye több éve 20-25%-kal nő éves szinten. A nagy projektek mellett rengeteg új kis irodaház, társasházi lakás és családi ház is épül. A legtöbb új építésű ingatlannal az igényesebb bérlőket, vásárlókat veszik célba, akiknél fontos szempont a modern letisztult belsőépítészeti kialakítás. A szállodáknál már régen megszokott igény, de a prémium lakó- és irodaépületeknél is kezd alapelvárás lenni, hogy az épületgépészeti berendezések ne vegyenek el helyet az értékes terekből, és ne is látszódjanak. Ezt az igényt elburkolható beltéri hűtő-fűtő egységekkel is meg lehet valósítani.

A Fujitsu hőszivattyús légcsatornás klímái több generáción keresztül értek el a mostani kialakításukhoz. Tervezéskor a legfontosabb szempontok a kis méret, a nagy teljesítmény, a csendesség és a környezetbarát kivitel. A kompakt méretek mellett a légcsatornás beltéri egységek nagy hűtő-fűtő teljesítmény leadásra képesek, alacsony zajszintjük miatt még a hálószobában is megfelelő komfortérzetet biztosítanak. A légcsatorna megfelelő kialakításával, hangcsillapítók alkalmazásával akár teljesen el lehet „némítani” a légbefúvást.

Irodaházak és igényes lakások jellemzően nagy fajlagos telekárú területen épülnek, ezért nem mindegy, hogy a drága négyzetméterekből mennyit vesz el a gépészet. A Fujitsu Slim és a Mini légcsatornás beltéri egységnek elég egy arasznyi mély (22-23 cm) elburkolt hely a telepítéshez.

A belsőépítészeti tervekhez könnyen igazodik, mert mennyezetre vízszintesen vagy akár parapetre függőlegesen is szerelhető. A vízszintes elhelyezésnél az alap tartozékként beépített cseppvízszivattyú is segít az egyszerű kivitelezésben. A beltéri egység akár 25 méter távolságra is elhelyezhető a kültéri egységtől.

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2019/6-os számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont havonta csak egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!