Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2017

Kaszab Gergely

Fejlesztések, amelyek egyszerűbbé teszik a szerelést

Kaszab Gergely

képviselet vezető
Ke Kelit

A gyakorlatban, a hétköznapok során tudnak igazán bizonyítani azok a fejlesztések, amelyeket a szerelések megkönnyítésére találnak ki a gyártók. A jó ötlet mindig a szerelők problémás helyzeteiből fakad, hiszen erre keres praktikus megoldást a fejlesztés. A következőkben egy osztrák gyártó két ilyen „szerelőbarát”innovációjába pillanthatunk be.

Szerszámmentes csőcsatlakoztatás az osztó-gyűjtőhöz

Nap mint nap találkozunk a fűtési rendszerek kialakításánál azzal, hogy az osztó-gyűjtőhöz való csőcsatlakoztatások az egyik legproblémásabb, legtöbb időt igénylő feladattá válnak. Például egy ötös osztónál 10 darab ilyen csatlakozást kell szerelnünk, ahol talán az első kiálláshoz férünk hozzá a legegyszerűbben a szerszámunkkal, a többinél erősen akadályoz az előző bekötés és a szűk hely (1. ábra). Szakszerűen ezt a hagyományos eurokónuszos kötést nyomatékkulccsal kell meghúznunk, ami tovább nehezíti a szerelést.

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2017/11-es számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont csak havonta egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!