Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2014

Panasonic Marketing Europe GmbH South-East Europe Branch Office

A Panasonic új hűtőközeg visszafejtő rendszere – Gyors reagálás a szivárgásra

Panasonic Marketing Europe GmbH South-East Europe Branch Office


A Panasonic kifejlesztett egy innovatív megoldást, hogy érzékelje a hűtőközeg szivárgását a VRF rendszerekben, teljes biztonságot és védelmet kínálva a végfelhasználóknak, valamint az épületben tartózkodóknak és környezetünknek. A megoldás jellemzői:

  • Megfelel az F-Gas szabályozásnak
  • Két egyszerű vezérlési mód
  • Személyek és a környezetünk védelme
  • Csökkenti az üzemeltetési költségeket
  • Számtalan kereskedelmi felhasználásra alkalmas
  • Nincs szükség további kommunikációs hálózatokra

A Panasonic innovatív hűtőközeg visszafejtő rendszere megoldást kínál a hűtőközeg szivárgás problémájára olyan épületekben, amelyeknél a bent tartózkodók biztonsága kiemelten fontos üzemeltetési szempont. Ilyenek például a szállodák, az irodaházak vagy a középületek.

A rendszer folyamatosan nyomon követi a VRF rendszer szivárgását, és figyelmeztet, mielőtt az károsíthatná a rendszer hatékonyságát és növelhetné az üzemeltetési költségeket. Ezen felül a rendszer segítségével megakadályozható, hogy jelentős mennyiségű hűtőközeg jusson a szabadba.

Amellett, hogy az eszköz biztosítja a biztonságos és megbízható üzemet, a visszafejtő rendszer hozzájárul az épület jobb minősítéséhez szükséges további BREEM pontok megszerzéséhez, valamint teljesíti a 2008-as EN 378 szabvány feltételeit is, ide értve az olyan alkalmazásokat, amelyeknél a hűtőközeg koncentrációs szintje nem haladja meg a biztonsági határértéket: 0,44 kg/m3.

„A hűtőközegekre vonatkozó szabályozás magas környezetvédelmi követelményeket követel meg az épületek tulajdonosaitól, üzemeltetőitől. Ez az egyik fő ok, amiért napjainkban a megbízható szivárgásjelző rendszerek telepítése egyre hangsúlyosabban előtérbe kerül” – ismerteti Imreh Márton, a Panasonic magyarországi projektmérnöke.

„Mindezek mellett folyamatos és jelentős hűtőközeg-ár növekedést tapasztalhatunk, ezért az sem elhanyagolható, hogy egy nagy rendszer esetén az esetleges szivárgás költségei könnyen az egekbe szökhetnek, és ezzel teremthetnek kellemetlen perceket az épület tulajdonosának és üzemeltetőjének. Az általunk kifejlesztett visszafejtő egység minden vonatkozó jogszabálynak megfelel, a kétféle irányítási módnak köszönhetően többféle funkcióra alkalmas, és kiemelkedően költséghatékony.”

 

További részletek lapunk 2014/11-es számának nyomtatott változatában található, illetve a teljes cikk pdf-formátumban is rendelkezésre áll (regisztráltaknak havonta egy alkalommal, előfizetőknek korlátlanul).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!