Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2016

Versits Tamás

A III. Szakmai Nemzeti Fórum egységes gázszakmai ajánlása

Versits Tamás

elnök
Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesülete

A 2016. október 5-én megtartott III. Szakmai Nemzeti Fórum egységes szakmai állásfoglalása a 2015. szeptember 26-án életbe lépett 813/2013/EU és 814/2013/EU Energiahatékonysági rendeletek (továbbiakban Rendelet) témáiban, különös tekintettel a gyűjtőkémények területén kialakult problémákra.

Preambulum

Az EU rendeletek kapcsán a legfontosabb, hogy a végrehajtási rendelettel Magyarországon belül egységes és egyértelmű szabály jöjjön létre.

A magyar gázpiac szereplőinek meg kell állapodniuk, hogy melyek legyenek ezek a szabályok. Nincs értelme az EU-s jogszabályok értelmezési vitáinak és nem szabad hátrányos helyzetet teremteni a végfelhasználóknál az előírásoknál szigorúbb követelmények felállításával! Ennek aktualitása semmit sem változott! Sőt, a résztvevő szakemberek újból állást foglaltak a fogalmak egységes értelmezésének a kérdésében és szükségességében.

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2016/12-es számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont csak havonta egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!