Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2017

Gyurkovics Zoltán

Szakmai évzárás az Épületgépészeti Tagozatban

Gyurkovics Zoltán

az MMK Épületgépészeti Tagozat elnöke
Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozat

Magyar Épületgépészek Napja – MÉN – rendezvénnyel december 1-én befejeződött az épületgépészek 2017-es szakmai éve. Ez a tömör, kicsit elnagyolt megfogalmazás néhány mondatos kifejtést érdemel! Amikor azt mondjuk, hogy az épületgépészet szakmai éve, akkor tudatosítani kell, hogy ez alatt több intézmény, szövetség és a MMK Épületgépészeti Tagozata által egyenként, vagy közösen szervezett rendezvények soráról beszélünk. Lássuk részleteiben!

1. Egyetemi szakmai napok

A MÉN tulajdonképpen a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnika Tanszék – ÉPGET – egyetemi szakmai napja.

De nem csupán a BME-n folyik magas színvonalon felsőfokú épületgépész képzés, hanem Debrecenben, Gödöllőn és Pécsett is. Ezek az intézmények is – egy kivételtől eltekintve – megszervezték 2017-ben is saját egyetemi szakmai napjukat. Hagyományosan februárban szervezik a Pollack-Expo-t Pécsett, illetve májusban a Debreceni Egyetem épületgépész szakmai napját. (Gödöllő volt a kivétel, ahol korábban szintén volt ilyen rendezvény.)

Az egyetemi szakmai napok hasonló sémában szerveződtek, mint a MÉN. Itt is jelen voltak az ipari partnerek, itt is voltak tematizált szakmai előadások, többnyire itt is sor került kötelező szakmai képzések lebonyolítására. Itt is büszkén és nagy örömmel mutatták meg a tanszéki technikai-, technológiai fejlesztéseket. A különbség „csak” annyi, hogy sokkal kisebb ezek területi lefedettsége. Ugyanakkor szakmai közösségformáló erejük semmivel sem kisebb jelentőségű!

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2017/12-es számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont csak havonta egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!