Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2014

Németh Csaba

Megújuló lakások, kiteljesedő panelprogram – MOFÉM megoldásokkal

Németh Csaba

műszaki igazgató
Teka Magyarország Zrt.

A kormány előteremtette a 2009-ben meghirdetett Panel II. program lezárásának fedezetét, így közel 8 ezer lakás felújítása kezdődhet meg országszerte – jelentette be Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter 2013. november 26-án, Győrött.

A tárcavezető 60 millió forintos támogatás elnyeréséről szóló dokumentumot adott át egy helyi társasházi lakóközösségnek a legtöbb támogatott lakást számláló városban. A miniszter elmondta, hogy az elmúlt három évben elvégzett beruházások révén 215 ezer család otthona vált energiatakarékosabbá, ezzel is csökkentve a háztartások rezsiterheit. A miniszter kiemelte, hogy a környezetterhelést mérséklő energetikai korszerűsítések évente mintegy 100 ezer tonnával fogják vissza a szén-dioxidkibocsátást.

Mindez annak köszönhető, hogy a Kormány által 2010-ben átvett Panel II. program 14 milliárd forintos forráshiányát mára több lépésben sikerült megszüntetni. Az utolsó szén-dioxid-kvótabevétel átcsoportosításának köszönhetően most befejeződik a program, miután valamennyi tartaléklistás lakóközösség támogatásának forrását előteremtette a Kormány.

Országosan 140 lakóközösség mintegy 8000 lakását újítják fel. Az állami támogatásból mások mellett miskolci, tiszaújvárosi és veszprémi lakóközösségek is részesülnek. Az intézkedés 9 milliárd forintot is meghaladó összegű megrendeléseket hozhat az építőipari kis- és középvállalkozásoknak.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!