Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2011

Panasonic Marketing Europe GmbH South-East Europe Branch Office

Bővíti VRF kínálatát a Panasonic

Panasonic Marketing Europe GmbH South-East Europe Branch Office


Az elektromos meghajtású VRF (változó hűtőközeg térfogatáramú hűtő, fűtő rendszer) bemutatása után tovább bővíti kínálatát a Panasonic. A felhasználói igények a VRF rendszerek esetén is szerteágazóak, és a központi hűtő, fűtő rendszer kiválasztását a helyszíni adottságok mindig befolyásolják. Amennyiben a rendelkezésre álló villamos energia korlátozott, vagy üzemeltetési szempontokból előnyösebb egy földgázzal üzemelő rendszer telepítése, a Panasonic gázmotoros VRF hőszivattyú rendszere lehet az optimális választás.

A 2,1 liter lökettérfogatú gázmotor főtengelye általmeghajtott kompreszszorok fordulatszáma a kívánt helyiséghőmérséklet függvényében, egy mikroprocesszorral vezérelt motor fordulatszámának változásával együttesen szabályozott, így a VRF rendszereknél az inverteres meghajtásra jellemző magas részterheléses hatékonyság a GHP (Gas Heat Pump) típusoknál is jelentkezik.

A gázmotor alkalmazásának további előnyei:

  • Hőszivattyú üzemben nincs leolvasztási ciklus, a gázmotor hűtővizének hője hasznosul az elpárologtató jégtelenítésére, továbbá a névleges fűtőteljesítmény még –20 °C külső hőmérséklet esetén sem csökken ennek köszönhetően.
  • Hűtő üzemben a motor hulladékhőjével akár 75 °C-os HMV is előállítható egy lemezes hőcserélőn keresztül.
A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!