Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2017

Dr. Barna Lajos PhD

65 éves az Épületgépészet

Dr. Barna Lajos PhD

főszerkesztő
Magyar Épületgépészet

Az 1950-es évek beköszönte nagy változásokat hozott szakterületünkön. 1950-ben létrejött az Épületgépészeti Tanszék és megkezdődött az épületgépész mérnökök oktatása. Felmerült az igény egy szakmai folyóirat indítására is. Az épületgépész szakemberek döntöttek az „Épületgépészet” című szaklap megjelentetéséről, főszerkesztőjének Macskásy Árpád professzort, az Épületgépészeti Tanszék vezetőjét kérték fel.

1952 tavaszán meg is jelent a szaklap 1-2. összevont száma. Az előszóban a szerkesztőbizottság a következők szerint fogalmazta meg a lap feladatát: „…a megjelenő folyóirat vesse fel az épületgépészet mindazon lényeges problémáit, melyek úgy a tervezés, mint a kivitelezés mindenkor időszerű kérdéseit jelentik. Legyen segítségére úgy a tervezőnek, mint a kivitelezőnek, hogy az építő kritika fegyverével támogassa szakmai fejlődésünk eredményeit és bírálja hibáit. Legyen folyóiratunk a tapasztalatcserében, az elmélet kérdéseiben és a mindennapi teendők elvégzésében támaszunk és segítségünk.

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2017/1-2-es számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont csak havonta egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!