Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2014

2014 9. szám

Hozzászólások

Megjelent a Honeywell új szén-monoxid vészjelző családja

Még nem érkezett hozzászólás!

részletek »

Honeywell Home

Megjelent a Honeywell új szén-monoxid vészjelző családja

Honeywell Home


Hazánkban milliónyi nyitott égésterű gázkészülék van, amelyeknél a gondos üzemeltetés és karbantartás ellenére is juthat szén-monoxid a lakótérbe. Előfordult azonban már olyan eset is, hogy a gondatlan karbantartás miatt egy biztonságosnak hitt zárt égésterű gázkészülék okozott mérgezést.

A Honeywell Kft. munkatársai vallják, hogy a szén-monoxidmérgezések megelőzhetők, elsősorban a tüzelőberendezések megfelelő légellátásának és égéstermék-elvezetésének biztosításával, rendszeres karbantartásával, illetve korszerű tüzelőberendezések használatával. Mégis az a tapasztalat, hogy minden olyan háztartásban, ahol, vagy amelynek szomszédságában tüzelőberendezés van, érdemes a védelem utolsó bástyájaként szén-monoxid vészjelzőt elhelyezni.

A jól ismert H450EN szén-monoxid vészjelző továbbfejlesztésével a Honeywell új vészjelző platformot alkotott. Ez a modell a 2013-2014-es téli szezonban végzett tesztek során is bizonyította, hogy megbízható készülék, kiemelkedik a mezőnyből. A vonatkozó szabványnak több magyarországi vizsgálat és független tanúsító intézet által is igazoltan megfelel. A jó is lehet még jobb, így szakembereink a szén-monoxid vészjelzők fejlesztésében és gyártásában gyűjtött évtizedes tapasztalatunkat felhasználva új, minden eddiginél nagyobb biztonságot és több szolgáltatást nyújtó vészjelzőcsaládot alkottak. 

Az új termékeknek a szabványos követelmények teljes kielégítése mellett több új funkciója is van. Az X-Series család minden tagja képes a szabványos riasztási szinteknél korábban, úgynevezett előriasztást adni. Ezzel a vészhelyzeti riasztási szint 25, 50, 75 százalékánál előriasztást ad, és a „Szellőztessen” jelzés jelenik meg. Azok, akik az átlagosnál jobban aggódnak, a készülék aktiválásakor külön engedélyezhetik ezt a funkciót. Normál használat mellett ennek az alkalmazása nem szükséges.

A készülékek rendelkeznek egy alacsony gázkoncentráció mérési üzemmóddal, így könnyen tesztelhető a működésük.  A teszt gomb megnyomása csak az elektronikát, elemet és a szirénát teszteli le, de a szén-monoxidot érzékelő cellát nem. Alapesetben CO vészjelzőink csak akkor riasztanak, ha a 43 ppm-nél nagyobb koncentráció egy bizonyos ideje már fennáll. „Alacsony gázkoncentráció mérési üzemmód”-ban az XC-sorozatú vészjelző azonnal jelzi, ha a CO-szint 10 ppm-nél nagyobb, így könnyen tesztelhető a vészjelző CO érzékelő szenzorának a működése, akár egyszerűen a készülékre rálehelt cigarettafüsttel.

 

További részletek lapunk 2014/9-es számának nyomtatott változatában található, illetve a teljes cikk pdf-formátumban is rendelkezésre áll (regisztráltaknak havonta egy alkalommal, előfizetőknek korlátlanul).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!