Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2017

2017 5. szám

Hozzászólások

XXIII. Épületgépészeti Szakmai nap

Még nem érkezett hozzászólás!

részletek »

Dr. Kalmár Ferenc PhD

XXIII. Épületgépészeti Szakmai nap

Dr. Kalmár Ferenc PhD

f. tanár, tanszékvezető
Debreceni Egyetem, Műszaki Kar, Épületgépészeti és Létesítménymérnöki Tanszék

Ebben az évben május 11-én került megrendezésre Debrecenben az Épületgépészeti Szakmai nap, kiállítás és konferencia. A rendezvény helyszíne az Ótemető utcai campus volt, ahol 23 épületgépész cég mutatta be a látogatók számára a legújabb berendezéseket és technológiákat: Schako Kft.; Rosenberg Hungária Lég- és Klímatechnikai Kft.; Trox Austria GmbH Magyarországi Fióktelep; Testo Kft.; Fűtőker Trade Kft.; Flamco Kft.; IMI International Kft.; Ice-Star Kft.; Hajdúsági Ipari Zrt.; Henco Industries NV.; Airvent Légtechnikai Zrt.; IAS Automatika Kft.; CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft.; Pipelife Hungária Kft.; Herz Armatúra Hungária Kft.; Kamleithner-Budapest Kft.; WILO Magyarország Kft.; Válvulas Arco S.L; Ariston Thermo Hungária Kft; KE Kelit GmbH; ETÜD+ Mérnökiroda és Kereskedelmi Bt.; REHAU Forgalmazó Kft.; REGALE Energy Zrt.

Mivel a debreceni Épületgépészeti Tanszéket 1987-ben alapították, a Szakmai nap ezúttal születésnapi rendezvény is volt.

A kiállítás megnyitóján dr. Kalmár Ferenc megköszönte a jelenlévő cégek támogatását és köszöntötte a megjelenteket. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével dr. Kajtár László, a BME Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnikai Tanszékének vezetője, prof. emeritus Bánhidi László, prof. emeritus Barótfi István, a MÉGKSZ elnöke, prof. Zöld András, Halász Györgyné dr., a debreceni (2000 – 2010) és a gödöllői (2010 – 2017) épületgépészeti tanszékek korábbi vezetője, dr. Magyar Zoltán, a BME Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszékének vezetője, Nagy Gyula, az MMK Épületgépészeti Tagozatának elnöke, az MMK új elnöke, dr. Chappon Miklós, az Épületgépészeti Múzeum igazgatója, valamint az MMK Épületgépészeti Tagozatának elnökségi tagjai: dr. Barna Lajos c. egyetemi tanár, Cservenyák Gábor c. egyetemi docens, Virág Zoltán c. egyetemi docens, Gyurkovics Zoltán és Takács Gyula. Jelen volt a HBMMK elnöke, dr. Liska András és a HBMMK Épületgépészeti szakcsoportjának elnöke, Szilágyi Sándor. Az ünnepi rendezvényen részt vettek a tanszék korábbi tagjai: Csiha András, Dzsula József, Kónya Tamás, Marcsó Sándor és Szabóné Borosán Gabriella.

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2017/5-ös számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont csak havonta egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!