Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2014

Magyar Kéménygyártó Kft.

Magyar kémény - európai minőség a Magyar Kéménygyártó Kft-től

Magyar Kéménygyártó Kft.


Izgalmas, munkával teli éven van túl a Szegedi Kéményseprőipari Kft-ből 2012. év végén kiváltMagyarKéménygyártóKft. Az izgalmakra nemcsak a gazdasági önállósággal járó pénzügyi kockázat adott okot, hanem egy új, saját fejlesztésű kéményrendszer gyakorlati alkalmazása is. A sok munka végül is nem volt hiába való, sikerült pozitív gazdasági eredménynyel zárnunk a tavalyi évet, és a legújabb fejlesztésű, LAS rendszerű túlnyomásos gyűjtőkéményünkből is üzemel már pár tucat az országban.

Jelenleg két kéménytípus gyártásával foglalkozunk. Az alaptípusunk egy univerzálisan használható gravitációs kémény, amit KREA kéményrendszer néven forgalmazunk. Ezt a kéményt elsősorban családi házak tartalék kéményének terveztük és hirdettük. Természetesen társasházi lakásokban is kitűnően használhatók tartalék kéménynek, amennyiben beépítik azokat. Kereskedelmi partnereink szóvá tették, és talán joggal, hogy a „tartalék kémény” elnevezéssel degradáljuk, leminősítjük saját kéményünket. Mi gyártók, és persze az építész és gépész szakemberek jól tudjuk, hogy a tartalék kémény nem „csak” tartalék kémény. Ez olyan kémény, amelyre bármilyen tüzelőanyaggal működő, bármilyen nyílt égésterű (B típusú) tüzelőberendezés ráköthető. Ez a kémény nagyfokú szabadságot biztosít a használójának, minden körülmények között biztonságos fűtést tesz lehetővé. A tartalék kéménynek kell a legtöbbet tudnia,mert bírnia kell az esetleges nedves üzemmódot, az esetleges koromégést, és ellen kell állnia a legkorrozívabb anyagoknak. Nemvéletlen, hogymás gyártók „multi”, „abszolút” és hasonló jelzőkkel látják el ezt a kéménytípust.

Cégünk azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a mi kéményünk is tudjon legalább annyit, mint a piacon található legjobb hasonló termékek, de árban legyen azoknál jóval olcsóbb. E cél érdekében alkalmazunk például kőzetgyapot hőszigetelés helyett légszigetelést. Ha néha éri kritika a kéményünket, akkor az esetek többségében az a kőzetgyapot hőszigetelés hiány miatt van. Sokan azt hiszik, ha nincs kőzetgyapot, akkor szigeteletlen a kémény. Ez nemígy van, a KREA kéményrendszerben a béléscső és a köpenyelem között zárt légtér alakul ki, a levegő pedig jó hőszigetelő. A levegőnek egyik nagy előnye a kőzetgyapottal szemben, hogy nem változik a hőszigetelő képessége. A kőzetgyapoté viszont, ahogy az évek során egyre több nedvességet szív magába, folyamatosan romlik. Előbb-utóbb elérheti azt az állapotot, hogy jobban működne a kémény nélküle. Árainkat a gyártási költségek optimalizálásával, és szerény árrés képzéssel is próbáljuk minél alacsonyabban tartani.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!