Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2014

Kocsis Csaba

Az innovatív kéménytechnika minőségi követelményei

Kocsis Csaba

kémény termékmenedzser
Leier Hungária Kft.

A kéménytechnikában tapasztalható folyamatos fejlődés örömmel tölti el az ebben a szakmában tevékenykedőket, de a csak részben érintettek is üdvözlik a fejlődéssel jó esetben együtt járó minőségi változásokat, jobb esetben a minőségjavulással járó eredményeket. Aminőség változásait követve, az elvárt követelmények is változnak, szerencsére sok egyéb területtel szemben, kijelenthetjük, hogy a változások a kéménytechnikában kifejezetten előremutatóak. A minőségi követelmények szigorítása megköveteli a hosszútávban gondolkodó szereplőktől a folyamatos termékfejlesztést, a változó vásárlói igényekből adódó innovációt!

A fűtésben felhasznált energiahordozók árai és a rendelkezésre álló készletek, amelyek között természetes az összefüggés, rákényszerítik a felhasználókat arra, hogy törekedjenek a költség-hatékony megoldásokra. Kijelenthetjük, hogy a mai kor fűtőanyaga a fa, a szén és a gáz.

Az energiaáraknak és a tüzelőanyagokat felhasználók pénzügyi forrásainak a kialakult arányait figyelembe véve az egyik legfontosabb feladat a minél jobb hatásfokkal működő, így kevesebb energiát fogyasztó tüzelőberendezések fejlesztése.

Ezek a tények, amelyek alapvetően meghatározzák a tüzelőberendezés-gyártók fejlesztési irányait.

A másik nagyon lényeges szempont a fűtőberendezések biztonságos működése, legyen szó az üzemelés biztonságáról, vagy a felhasználók létbiztonságáról.

Az üzemeltető fűthet gázzal, vagy használhat vegyestüzelésű fűtőkészüléket, a létbiztonság és a gazdaságos fűtés alapfeltétel a modern korban!

A jelentősebb fűtőberendezés gyártók felismerték a változó kor változó igényeiből adódó feladataikat és meghatározó fejlesztéseikkel irányt mutattak a terület szereplőinek, egyben inspirálták az égéstermék-elvezető berendezések gyártóit, hogy kövessék termék-innovációval a készülékek fejlesztésével már elérhető gazdaságosságot és biztonságot!

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!