Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2012

2012 6. szám

Hozzászólások

Értékteremtő épületgépészet konferencia és kiállítás a Szent István Egyetemen

Még nem érkezett hozzászólás!

részletek »

Prof. emeritus Dr. Barótfi István

Értékteremtő épületgépészet konferencia és kiállítás a Szent István Egyetemen

Prof. emeritus Dr. Barótfi István

egyetemi tanár
Szent István Egyetem, Gépészmérnöki Kar, Épületgépészet, Létesítmény- és Környezettechnika Tanszék, Gödöllő

Egy lezajlott rendezvény tanulságait, tapasztalatait mindenkinek fontos mérlegelni, de az értékelés leginkább csak kívülállóként, résztvevőként reális. Így rendezőként nem is vállalkozom értékelésre, csupán a célokat, a szándékokat és a történéseket szeretném röviden bemutatni.

A Szent István Egyetemen az Épületgépészet, Létesítmény- és Környezettechnika Tanszék 2012. május 24-25-én a Létesítménymérnöki napok keretében Értékteremtő Épületgépészet címmel rendezett konferenciát.

A konferencia céljaként általánosságban azt fogalmaztuk meg, hogy bemutassuk az épületgépészet szakterület nemzetgazdasági súlyát, fontosságát. Ezt azért tartottuk fontosnak, mert az épületgépészet sajátos helyzete, hogy miközben az ember környezeti feltételeinek, a kényelem javítása következtében a fogyasztás, a luxus megtestesítője, ezeknek az eszközöknek, rendszereknek a hazai előállítása, kifejlesztése jelentős értékteremtő lehet a nemzetgazdaság számára. Úgy gondoltuk, hogy ezt alátámaszthatja a konferencia részeként megrendezett kiállítás, amely jó alkalom lehet a jelenlegi helyzet, a fejlődés és a tendenciák érzékeltetésére, elősegítheti a fogyasztók, a szakemberek találkozását és tájékozódását, a szakterület innovációjának bemutatásával pedig a gazdaság, az ország gyarapodásának perspektíváját, kitörési lehetőségeit.

A rendezvény fővédnökének Barsiné Pataki Etelkát, a Magyar Mérnöki Kamara elnökét és dr. Szabó Istvánt, a SZIE GÉK dékánját sikerült megnyerni, a rendezvény főszponzora a Grundfos Hungária Kft., további szponzorai a Magyar Épületgépészek Szövetsége és a Termomax Kft. voltak.

A kiállítást Kassai Ferenc, a MMK alelnöke, a konferenciát dr. Solti László rektor nyitotta meg.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!