Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2012

2012 6. szám

Hozzászólások

Értékteremtő épületgépészet konferencia és kiállítás a Szent István Egyetemen

Még nem érkezett hozzászólás!

részletek »

Dr. Barótfi István professzor emeritus

Értékteremtő épületgépészet konferencia és kiállítás a Szent István Egyetemen

Dr. Barótfi István professzor emeritus


MATE Műszaki Tudományi Doktori Iskola

Egy lezajlott rendezvény tanulságait, tapasztalatait mindenkinek fontos mérlegelni, de az értékelés leginkább csak kívülállóként, résztvevőként reális. Így rendezőként nem is vállalkozom értékelésre, csupán a célokat, a szándékokat és a történéseket szeretném röviden bemutatni.

A Szent István Egyetemen az Épületgépészet, Létesítmény- és Környezettechnika Tanszék 2012. május 24-25-én a Létesítménymérnöki napok keretében Értékteremtő Épületgépészet címmel rendezett konferenciát.

A konferencia céljaként általánosságban azt fogalmaztuk meg, hogy bemutassuk az épületgépészet szakterület nemzetgazdasági súlyát, fontosságát. Ezt azért tartottuk fontosnak, mert az épületgépészet sajátos helyzete, hogy miközben az ember környezeti feltételeinek, a kényelem javítása következtében a fogyasztás, a luxus megtestesítője, ezeknek az eszközöknek, rendszereknek a hazai előállítása, kifejlesztése jelentős értékteremtő lehet a nemzetgazdaság számára. Úgy gondoltuk, hogy ezt alátámaszthatja a konferencia részeként megrendezett kiállítás, amely jó alkalom lehet a jelenlegi helyzet, a fejlődés és a tendenciák érzékeltetésére, elősegítheti a fogyasztók, a szakemberek találkozását és tájékozódását, a szakterület innovációjának bemutatásával pedig a gazdaság, az ország gyarapodásának perspektíváját, kitörési lehetőségeit.

A rendezvény fővédnökének Barsiné Pataki Etelkát, a Magyar Mérnöki Kamara elnökét és dr. Szabó Istvánt, a SZIE GÉK dékánját sikerült megnyerni, a rendezvény főszponzora a Grundfos Hungária Kft., további szponzorai a Magyar Épületgépészek Szövetsége és a Termomax Kft. voltak.

A kiállítást Kassai Ferenc, a MMK alelnöke, a konferenciát dr. Solti László rektor nyitotta meg.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!