Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2012

Scherf, Ronny

Intelligens megoldások technikai szolgáltatások integrálására kórházakban

Scherf, Ronny

termékmenedzser
CentraLine c/o Honeywell GmbH

A CentraLine termékkör 2005-ös hazaimegjelenését követően jelentős fejlődési pályát futott be. A kis és közepes épületekre optimalizált COACH alkalmazásgeneráló szoftver mellett megjelentek a nagyobb, bonyolultabb rendszerekhez használható szabályozók ésmérnöki szoftverek. 2008-ban a kínálat kiegészült az iparág legmagasabb színvonalát képviselő COACHAX szoftverrel és HAWK integrációs szabályozókkal, amelyek új korszakot nyitottak a különböző rendszerek közös platformra történő integrálásában. Jelen írásunkban egy ilyen integráció kiváló példáját mutatjuk be egy kórházi alkalmazáson keresztül. A kórházaknak különösen nagy az energiaigénye, de éppen ezért hasonlóképpen nagy potenciális lehetőséget jelentenek a folyamatok optimalizálásra és az energiatakarékos megoldások beépítésére. Az energiafogyasztással, telepítéssel és karbantartással kapcsolatos jelentős költségek nagymértékben csökkenthetők intelligens, integrált épületautomatikai rendszerek használatával olyan alkalmazásoknál, mint a fűtés, szellőzés, légkondicionálás és világítás.

A kórházakban többféle forrást használhatnak energia fejlesztésre (fűtőolaj, földgáz, szén és megújuló energia), amelyet az épületekben hő (fűtés és szellőzés), hűtés (légkondicionálás, hűtött tárolóhelyiségek és műtők), valamint elektromosság (orvosi és technikai rendszerek, épületgépészeti berendezések, világítás, felvonók stb. üzemeltetése) formájában használnak fel.
A tapasztalat azt mutatja, hogy a fűtő, szellőző és világítás rendszerek, mint fő energiafogyasztók, hatékonyabb szabályozása akár 20%-kal is csökkentheti az energiaigényt egy tipikus közép-európai kórházban.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!