Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2011

Jeckel János

Komfortos, kényelmes fűtés villamos kazánokkal

Jeckel János


Vaillant Saunier Duval Kft.

Európa számos országában, így a környező országokban is viszonylag széleskörben elterjedtek az olyan központi fűtések, amelyek hőtermelője a villanyárammalműködtetett kazán, amely a háztartásokban is alkalmazott 400/230 Vos, 50 Hz-es hálózatról működik.

A villamos kazánnak a más energiára épülő megvalósítással szemben számos előnye van, amely részben vagy teljes mértékben ellensúlyozhatja a villamos kazánnál jelentkező nagyobb üzemeltetési költséget. Mivel egy-egy lakás, illetve kisebb ház fűtésének megvalósítása esetén hazánkban is sok esetben a villamos kazánnal való fűtés lehet az optimális megoldás, ezért a Saunier Duval márkaképviselet Renova Electric néven ez év tavaszán bevezeti a Vaillant Csoportban gyártott és már számos piacon bevált villamos kazánokat.

A kazánok felépítése, mint azt a mellékelt ábra mutatja, egyszerű. A kazán hőcserélőjében elhelyezett fűtőpatronok szolgáltatják a hőt, és adják át a hőközvetítő víznek. Szivattyú szállítja a fűtővizet és a hőt a hőtermelő kazántól a hőleadó berendezésekhez (radiátor, padlófűtés stb.).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!