Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2011

Cser László

Előregyártott hőközponti elemek

Cser László


Hu.Ray Kft.

Társasházak, iskolák, óvodák, régi irodaházak fűtéskorszerűsítése alkalmával rendszeresen találkozunk azzal a feladattal, hogy a legkisebb beruházási költség mellett a lehető legnagyobb megtakarításokat érjük el.

Egy kazánházi korszerűsítés során 240 kW-nyi FÉG VESTALE fűtőmodult cseréltünk a Hu.Ray Kft. által forgalmazott Wessex Modumax kondenzációs kazánokra, az energiafogyasztás csökkentése céljából. A gázcsövek, használati melegvíz csövek, fűtési csövek, kémények csatlakozási pontjai adottak, a rendelkezésre álló hely és idő nagyon kevés volt. Hamar beláttuk, hogy a 70-es években kitalált elrendezés még ma is optimális megoldást biztosít.

A kivitelezés során sajnáltuk volna, ha az egyébként kiváló állapotú csöveket, szerelvényeket és szivattyúkat ki kellene bontanunk. Az egymás fölé építhető Wessex Modumax kazánjaink nemigényelnek több helyet,mint ameglévő kazánmodulok, így a meglévő szerelvényeket ismeg lehet tartani.Aszerelvények könynyű csatlakoztatásához való a víz- és gázoldali csatlakozó modul.

A felújítások akár modulonként, több lépésben is könnyen kivitelezhetők, rövid idő alatt, minimális üzemszünettel.

Rendszerbe foglalva elképzeléseinket és tapasztalatainkat, létrehoztuk a HURAY-WMM fűtőmodulokat, amelyek kazánkaszkád-csatlakozó készletekből, fűtési és használati-melegvíz készítő csőkészletekből állnak. Az előre legyártott alkatrészek a helyszínen könnyen összeszerelhetők, és a VESTALE modulokhoz kompatibilis módon csatlakoztathatók.

Más típusú, régi, álló kazánok cseréje esetén legtöbbször falon szerelt csőrendszerekkel találkozhatunk. Ilyenkor is nagy előny a kis alapterületet igénylő térbeli elrendezés, hiszen a HURAY-WMM fűtőmodulok alkalmazásával a felújítások fűtési időszakban is egyszerűen elvégezhetők, a meglévő kazánházi berendezések működése közben is. Az alkalmazásoknak megfelelő komplett villamos szekrények segítik a kivitelező munkáját.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!