Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2013

2013 7-8. szám

Hozzászólások

ACO rendszermegoldások a vízkincs megőrzésének szolgálatában

Még nem érkezett hozzászólás!

részletek »

ACO Kereskedelmi Kft.

ACO rendszermegoldások a vízkincs megőrzésének szolgálatában

ACO Kereskedelmi Kft.


A víz óriási kincs életünkben, és itt az ideje, hogy mindenki felismerje környezettudatos feladatát, a víz körforgásában való aktív részvétel elengedhetetlen szükségességét.

E témakörben jelenleg a problémák különválasztott megoldása a jellemző, amire egyre felkészültebb szakcégek vállalkoznak. Ez mindenképpen megbecsülendő eredmény, vagy legalábbis értékelhető részeredmény.

Egyes szakemberek foglalkoznak a csapadékvíz gyors felszíni elvezetésének korrekt megoldásával, ezáltal az épített környezetünkben egyre kényelmesebben élhetünk.

A fokozódó mértékben elszennyeződő élővizeink, talajvizeink védelme érdekében, más szakemberek fáradoznak a szennyvízkezelés megoldásán, egyre hatékonyabb szennyvíztisztítási technológiák alkalmazásával.Olajleválasztó berendezések óriási kínálatából lehet választani, a kommunális, egyedi szennyvíztisztító kisberendezések tisztítási hatásfoka pedigma már elérheti, esetlegmeg is haladhatja a nagy szennyvíztelepekét.

Közvetlen lakókörnyezetünkben a földjeinkről – a kényelmesebb életvitelmiatt – összegyűjtjük és elvezetjük tehát a csapadékvizeket, szennyvizeket, amelyeket a keletkezési helyüktől több (akár több tíz) kmtávolságban koncentráltan kezeljük. Aszennyvíztisztítási probléma ilyen – egyébként szakszerű, de rendkívül költséges –megoldása,mindenképpen eredmény, de sajnos hozzájárulhat a talaj részleges kiszáradásához, amit persze locsolással kell pótolnunk. Az egyre drágább víz fokozódó felhasználása miatt mind költségesebb lesz a megfelelő minőségű és mennyiségű ivóvizünk előteremtése.

Az elsivatagosodás hatásai ellen a csapadékvizek helyi tisztításával és helyi szikkasztórendszerek alkalmazásával is védekezhetünk. Szerencsére vannak már ilyen berendezések is a piacon.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!