Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2013

2013 7-8. szám

Hozzászólások

Mitől igazán jó a VIGAS faelgázosító kazán?

Még nem érkezett hozzászólás!

részletek »

Tóth Rastislav

Mitől igazán jó a VIGAS faelgázosító kazán?

Tóth Rastislav

területi képviselő
ALLTHERM Trading s.r.o.

A faelgázosító kazánok a környezetvédelmi és gazdaságossági szempontokat figyelembe véve igen jelentős helyet foglalnak el a korszerű fűtéstechnikai megoldások között. Amellett, hogy rendkívül gazdaságosak, kényelmi szempontból is óriási előrelépést jelentenek a hagyományos vegyestüzelésű kazánokkal szemben.

A hagyományos fűtésnél az égéstermékek nagyrészt hasznosulatlanul a kéményen át távoznak, terhelve a felhasználó pénztárcáját és nem kevésbé a környezetet. A faelgázosító kazánok égési elvének köszönhetően, a pirolízis folyamán keletkező magasabb hőmérsékleten éghető gázok egy másodlagos égés folyamán égnek el, ezzel nagymértékben megnövelve a faelgázosító kazánok hatásfokát.

Amíg azonban egyes gyártók faelgázosító kazánjainak a hatásfoka csak 78%, addig aVIGAS alapmodelleké 88 – 91%, az igazán fejlett Lambda Control – LC technológiával rendelkezőmodellek pedig 91 – 93% hatásfokkal dolgoznak. Hogyan lehet ekkora különbség a különböző gyártók ugyanazon elv alapján dolgozó berendezései között? Mitől ennyire jók a VIGAS faelgázosító kazánok?

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!