Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2010

Jeckel János

Melegvíz előállítás SD szolárrendszerekkel

Jeckel János


Vaillant Saunier Duval Kft.

A Saunier Duval Márkaképviselet két, használati melegvíz (HMV) előállításra, illetve előmelegítésre szolgáló komplett egységgel, a HelioSet 150 és a HelioSet 250 napkollektoros rendszerrel jelent meg a magyar piacon. A francia, spanyol és olasz piacon legjobban bevált Saunier Duval modellek kerültek a magyarországi forgalomba.

A HelioSet 150 típusú, használati melegvíz készítésére, illetve előmelegítésére szolgáló, kombi gázkazánhoz kapcsolható komplett napkollektoros rendszer 150 literes, egy hőcserélős tárolóval és egy darab, nettó 2,35 m2 felületű sík napkollektorral készül. A HelioSet 250 típusú komplett napkollektoros rendszer 250 literes, két hőcserélős tárolóval és kettő darab, nettó 2,35 m2 felületű sík napkollektorral rendelkezik, amelynél a fűtő gázkazán biztosítja igény esetén a fűtés rásegítést. E rendszerek három fő jellemzője az, hogy

  • előszerelt komplett egységek,
  • „drain back”-es rendszerűek és
  • fagyálló folyadékkal működnek.

A komplett rendszert tartalmazó egységcsomag biztonságos megoldás. Az egyes, külön-külön kipróbált és bevált elemek egymáshoz jól illeszkedő, együtt jól funkcionáló rendszert alkotnak. A vezérlő-szabályozó egység, a szivattyú és a hidraulikai szerelvények készre szerelten a tárolón vannak elhelyezve. Alkalmazása nem támaszt különösebb tervezési igényt és nem jelenthet kockázatot. A Saunier Duval fali kazánokkal, illetve a kazánokból és tárolókból álló fűtési és melegvíz ellátási rendszerekkel jól működnek együtt.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!