Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2010

Dr. Kalmár Ferenc PhD

16. „Épületgépészeti, Gépészeti és Építőipari Szakmai napok” nemzetközi konferencia és kiállítás

Dr. Kalmár Ferenc PhD

f. tanár, tanszékvezető
Debreceni Egyetem, Műszaki Kar, Épületgépészeti és Létesítménymérnöki Tanszék

2010. október 14-15-én került sor a 16. „Épületgépészeti, Gépészeti és Építőipari Szakmai napok” nemzetközi konferencia és kiállítás megrendezésére a Debreceni Egyetemen. Idén először történt, hogy két részre bontva szerveztük a rendezvényt: első nap plenáris előadások és a kiállítás látogatása volt a fő program a Debreceni Egyetem főépületében, míg második nap a Műszaki Kar épületében kerültek megrendezésre a tudományos konferencia szekciói.

A kiállításon, melyen a külső látogatók mellett nagy számban vettek részt az Egyetem hallgatói és oktatói, 50 cég mutatta be az alkalmazott legmodernebb technológiákat és berendezéseket az épületgépészeti szakterületen.

A Nemzetközi Konferencián 13 országból voltak résztvevők. A három kötetes konferencia kiadvány 114 cikket tartalmaz 202 szerzőtől. A rendezvényen több mint 300 regisztrált vendég vett részt. Csütörtökön, október 14-én két plenáris előadás hangzott el. Derek Clements Croome, a Reading Egyetem professzora az intelligens épületekről beszélt, Grónay Andrea, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője pedig Magyarország épületenergetikai stratégiájának fő céljairól tartott értekezést. Pénteken az épületgépészeti terület két szekcióban szervezett előadásokat: Létesítményenergetika és Geotermikus energia hasznosítása szekciók.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!