Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2010

Csengeri László

TROX aktív levegő-víz rendszerek

Csengeri László


TROX Austria GmbH Magyarországi Fióktelep

A tiszta levegővel való „foglalatosság” a TROX cég számára mást jelent, mint a többi vállalat számára. A világ minden részén igényes vevőink segítségével vívtuk ki, hogy a szellőzéshez, klimatizáláshoz szükséges komponensek gyártása terén vezető szerephez jutottunk. Az intenzív kutatás és fejlesztés segítségével vezető pozíciónkat tovább erősítjük.

Korábbi cikkeinkben (lásd a Magyar Épületgépészet 2010. évi 3. és 6. számát) megismerhették a TROX által gyártott levegő-víz rendszereket működési mód szerint, valamint a passzív levegő-víz rendszereket és azok komponenseit részletesen is bemutattuk.

Jelen cikkünkben tovább megyünk a fejlődési-fejlesztési vonalon, és az aktív levegő-víz rendszerek működésének elvét, valamint az indukciós készülékeket ismertetjük meg a tisztelt olvasókkal.

Az aktív levegő-víz rendszerek olyan indukciós készülékeket jelentenek, amelyek a korábban ismertetett hűtési-fűtési lehetőségeken túl a helyiségben tartózkodók frisslevegő-ellátását is biztosítják. A készülékek mozgó alkatrészt nem tartalmaznak, így megfelelő méretezés mellett gyakorlatilag hangtalanok.

A mennyezeti indukciós készülékek a központi légkezelőből érkező és megfelelően előkezelt frisslevegőt juttatják be a szellőztetni és klimatizálni kívánt térbe úgy, hogy közben a fűtési, illetve hűtési funkciójukat is ellátják.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!