Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2010

Csengeri László

TROX levegő-víz rendszerek

Csengeri László


TROX Austria GmbH Magyarországi Fióktelep

A tiszta levegővel való „foglalatosság” a TROX cég számára mást jelent, mint a többi vállalat számára. A világ minden részén igényes vevőink segítségével vívtuk ki, hogy a szellőzéshez, klimatizáláshoz szükséges komponensek gyártása terén vezető szerephez jutottunk. Az intenzív kutatás és fejlesztés segítségével vezető pozíciónkat tovább erősítjük.

Manapság a levegő-víz rendszerek közkedvelt klimatizálási megoldást jelentenek irodaházak, közösségi épületek kedvező klímájának kialakításához. A számos megvalósult rendszer jó referenciát és a tapasztalatok széles kínálatát nyújtja egy új igény esetén.

Jelen cikkünk témája a TROX levegő-víz rendszerek bemutatása. Elsőként nézzük meg, hogy milyen esetben célszerű a hagyományos légtechnikai rendszer helyett a modern levegő-víz rendszert alkalmazni!

A légtechnikai rendszerek célja, hogy a helyiségekben az emberek számára megfelelő komfortot biztosítsanak. Az, hogy a helyiség levegőjét milyen szenynyezőanyagok terhelik, nagy mértékben befolyásolja az alkalmazható légtechnikai megoldást.

Általánosságban a helyiség levegőjét a bent tartózkodók által kilélegzett szén-dioxid, a gépek által leadott hő, a napfény okozta hőterhelés „szennyezi”.

Olyan helyeken, ahol sok ember tartózkodik (mozik, színházak), vagy gázok, szaganyag kerül a levegőbe, a kellemes komfort érdekében nagy mennyiségű kezelt levegőt kell bejuttatni és nagy mennyiségű elhasznált levegőt kell elszívni. Erre a feladatra a hagyományos légtechnikai rendszerek kiváló megoldást jelentenek.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!