Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2010

Fördős Norbert

Bemutatkozik az ecoCRAFT/3 exclusiv kondenzációs kazáncsalád

Fördős Norbert


Vaillant Saunier Duval Kft.

A Vaillant kínálatában szereplő, 2009 augusztusa óta már elérhető új kondenzációs állókazán sorozat a jelentősebb sikereket elért ecoCRAFT/2 típus eddig megkezdett útját kívánja folytatni. A megújulás külsőleg látszólag csekély, de a burkolat új kezelőfelületet, más típusú hőcserélőt, szélesebb alkalmazási lehetőségeket takar.

Kisebb társasházak, közintézmények, irodák és szolgáltató egységek ideális fűtési hőtermelője lehet a kondenzációs üzemű ecoCRAFT/3 állókazán ott, ahol a központi fűtési rendszer víztartalma, átlagos előremenő fűtővíz hőmérséklete lehetővé és gazdaságossá teszi ennek a készüléktípusnak a használatát. Komoly konkurenciája a saját Vaillant termékpalettán szereplő, kétfokozatú égővezérléssel és motoros füstgázcsappantyúval ellátott atmoCRAFT atmoszférikus kazáncsalád, de a gyakorlati tapasztalat azt igazolja, hogy új telepítések esetén szinte kizárólag, fűtési rekonstrukció során pedig 60–40%-ban inkább kondenzációs üzemű termékek kerülnek beépítésre. Az ecoCRAFT/3 exclusiv kazánok egészen 85 °C-os fűtővíz hőmérsékletig alkalmazhatók.

A kondenzációs állókazánok tagadhatatlan előnye, hogy időjáráskövető szabályozó használatával a pillanatnyi igényeknek megfelelő kazánvíz hőmérséklettel tudnak folyamatosan üzemelni, csekély károsanyag kibocsátással és széles modulációs tartománnyal (típustól függően akár 17-100% közötti tartományban) rendelkeznek. Halk és tökéletesen biztonságos üzemüket zárt égésterüknek köszönhetik, de a kazánok – a helyi adottságok alapján – akár helyiséglevegőtől függő üzemmódban is működtethetők. A korábbi típusokhoz hasonlóan hatféle kazán választható 80–280 kW közötti egységteljesítménnyel, 40 kW-os teljesítmény-lépcsőkkel. Nagyobb hőigények lefedése kaszkád-kapcsolással valósítható meg – egységteljesítménytől függetlenül – egészen hat hőtermelőig.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!