Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2010

Pál József

A debreceni Kölcsey Központ épületgépészeti rendszereinek tervezése

Pál József


DUOPLAN Épületgépész Mérnöki Iroda

Amint arról lapunk 2009/12. számában beszámoltunk, a Magyar Épületgépészek Napja 2009 alkalmából a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség és a Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozata tervezői pályázatot írt ki. Az Épületgépészeti Tagozat Minősítő Bizottságának véleménye alapján az Év Tervezője díjat a szerző kapta, aki a következőkben bemutatja a díjazott pályaművet.

Debrecenben a városi önkormányzat elhatározására – a korábban lebontott Kölcsey Művelődési Ház helyén – 2004-ben megkezdték egy új, korszerű konferenciaközpont építését. Az új létesítmény a Kölcsey Központ nevet kapta. A Debreceni Kölcsey Központ három épületrészt és egy talajszint alatti közforgalmú gépkocsi parkolót foglal magában. Az épületrészek

  • a Kongresszusi és Konferencia Központ,
  • a Hotel Lycium négycsillagos szálloda, valamint
  • a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Múzeum.

Az új központtal a város célja egy többcélú kulturális és kereskedelmi létesítmény létrehozása volt, amely alkalmas konferenciák, hangversenyek, színházi előadások, bálok és képzőművészeti kiállítások szervezésére.

A Kongresszusi Központ „lelke” a 750 fő befogadására szolgáló nagyterem, amely négy szekcióterem csatlakoztatásával 1150 vendéget fogadhat. A nagytermen kívül további négy, egyenként 100 fős szekcióterem használható konferenciák megtartására.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!