Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2014

2014 1-2. szám

Hozzászólások

NIBE UPLINK™ – Hőszivattyúk távfelügyelete minden NIBE berendezésnél

Még nem érkezett hozzászólás!

részletek »

NIBE UPLINK™ – Hőszivattyúk távfelügyelete minden NIBE berendezésnél

A NIBE 2012-ben vezette be UPLINK™ névre keresztelt megoldását az F1345 típusú, nagyteljesítményű geohőszivattyúinak távfelügyeletére.Aszolgáltatás internetes alapú, a platform független és legnagyobb része ingyenes, bizonyos funkciók azonban csak alacsony díjtételű, de mindenképpen fizetős hozzáféréssel érhetők el.
Ez a funkció mára már általánossá vált. Elmondhatjuk, hogy a NIBE által gyártott valamennyi hőszivattyú szériatartozékként tartalmazza az UPLINK szerverhez való csatlakozás lehetőségét.

A szolgáltatás lényege, hogy a piaci bevezetésre kerülő hőszivattyúk folyamatos internet kapcsolatot tartanak fenn az UPLINK szerverrel (elérhető a www.nibeUPLINK.com oldalon). A folyamatos internet kapcsolatnak köszönhetően a szerveren megtalálható a készülék összes üzemi paramétere, valamint az előforduló riasztások, egyéb események. Az adatokhoz való hozzáféréshez a hőszivattyú tulajdonosának vagy üzemeltetőjének egy felhasználói fiókot kell létrehoznia, aminek menete hasonlít az elterjedt, ingyenes levelező rendszerekbe való regisztrációhoz. A felhasználói fiók ingyenes.
A hőszivattyú internetre való kapcsolódása rendkívül egyszerű. Valamennyi NIBE berendezésben UTP csatlakozási pont található, így egy routerhez ugyanúgy kapcsolódik, mint bármilyen PC vagy laptop. A hálózati konfiguráció ugyancsak a számítógépeken megszokott beállítások (DHCP vagy hozzárendelt fix IP cím, DNS és Gateway valamint maszk) megadásával történik. Az élő internetkapcsolat létrejöttét a hőszivattyú kezelőfelületén megjelenő ikon jelzi. Ezt követően a kezelőfelületen keresztül egy kulcs (jelszó) kérhető az UPLINK szerverétől.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!