Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2014

2014 1-2. szám

Hozzászólások

FERNOX: 50 éves tapasztalat a fűtési rendszerek vízkezelésében

Még nem érkezett hozzászólás!

részletek »

Paller Tamás

FERNOX: 50 éves tapasztalat a fűtési rendszerek vízkezelésében

Paller Tamás

területi értékesítési vezető
Fernox

A Fernox idén ünnepli alapításának 50. évfordulóját. Ez idő alatt jelentősen hozzájárult az iparág fejlődéséhez, valamint felhívta a piaci szereplők figyelmét a fűtési- és hűtési rendszerek vegyszeres vízkezelésének előnyeire és szükségességére.

1964-ben Peter Muetzel mérnök alapította a Fernox vállalatot, amely akkoriban a világon az első ilyen termékeket gyártó cég volt. Mára termékeink és megoldásaink világszerte elérhetővé váltak, a cég az iparág meghatározó szereplője.

A Fernox alapítása óta sok időt és tudást fektet termékfejlesztéseibe, amelyek folyamatosan alakítják a vízkezeléssel foglalkozó iparág arculatát. A vállalat már az 1960-as években kifejlesztette az első benzoát nitrit alapú inhibitort. Ezt a következő évtizedben a Fernox termékcsalád bővülése követte: megjelentek a szivárgástömítők, tisztítószerek, fagyállók és számos ipari felhasználású termék.

1981-ben a vállalat nitrátmentes korróziógátlót jelentetett meg. Ugyanennnek az évtizednek amásodik felében újabb fejlesztések következtek: a vállalat bevezette az első, háztartási fűtési rendszerekhez használatos öblítőgépet és a vízkezelési termékek közt a legelső fűtésrendszeri fertőtlenítő adalékot.

Az 1990-es években az egyik termékfejlesztés a másikat követte, többek között – a piac folytonosan változó igényeinek megfelelően – továbbfejlesztettük meglévő termékeink összetételét is. 2002-ben a Fernox megjelent az MK1 Powerflow szivattyúval, amelyet kifejezetten a rendszervíz szennyeződéseinek hatékonyabb eltávolítása érdekében fejlesztett ki. Alig négy évvel később megjelent az egyszerűbb kezelésű MKII majd az MKIII Powerflow szivattyú is.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!