Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2013

2013 10. szám

Hozzászólások

A legújabb technológia… Daikin „Csere” VRV® IV

Még nem érkezett hozzászólás!

részletek »

Daikin Hungary Kft.

A legújabb technológia… Daikin „Csere” VRV® IV

Daikin Hungary Kft.


A Daikin Europe N.V. bemutatja a forradalmi újdonsággal ellátott „Csere” VRV® IV berendezést, a Daikin legújabb megoldását a betiltásra kerülő R 22 hűtőközeggel működő rendszerek helyettesítésére.

A 30 évvel ezelőtt a Daikin által szabadalmaztatott technológia IV. generációja, amely forradalmi újdonságainak köszönhetően Hungarotherm díjat kapott, 2013 októberétől már elérhető a „Csere” VRV-k esetében is.

A VRV® IV-Q költséghatékony megoldást kínál a meglévő R 22 hűtőközeggelműködő hőszivattyús vagy hővisszanyerős rendszerek korszerű R 410A-ra történő cseréjére. A meglévő csőhálózathoz ugyanis nem kell hozzányúlni – és sok esetben a beltéri egységekhez sem –, azokmegtarthatók, a telepítésmindössze egy rövid leállást, üzemszünetet igényel, ésminimális költséggel jár. A VRV®IV-Q nagyobb teljesítményű berendezéseket tartalmaz, amelyek kis helyigényűek és a meglévő kültéri egységekkel teljes mértékben helyettesíthetők.

A csere ideje elérkezett

2015-ben az R 22 hűtőközeget véglegesen betiltják. A még nem használt R 22 hűtőközeget a berendezések karbantartásakor, javításakor az Európai Unióban már 2010 óta nem szabad felhasználni, ami azt jelenti, hogy csak újrahasznosított, visszanyert R 22 használható még egy rövid ideig. Hamarosan tehát hiány, valamint drágulás várható a visszanyert R 22 hűtőközegből, és így hosszabb üzemszüneti időkkel kell majd számolni.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!