Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2013

2013 10. szám

Hozzászólások

Új hővisszanyerős megoldások az Aereco Légtechnika Kft. kínálatában

Még nem érkezett hozzászólás!

részletek »

Király Tamás

Új hővisszanyerős megoldások az Aereco Légtechnika Kft. kínálatában

Király Tamás

okl. gépészmérnök, cégvezető
Aereco Légtechnika Kft.

A nemrégiben bemutatott új generációs, helyiségenként szabályozott üzemelésű DXR hővisszanyerős rendszer a lakóhelyiségekben CO2 érzékelők, a kiszolgáló terekben – a helyiség funkciója szerint – pára- és/vagy mozgás- (igény esetén CO2 vagy VOC) érzékelős légelvezetők révén vezérelten gondoskodik az optimális mértékű légcseréről.

A DXR ideális megoldást jelent lakások és kisebb családi házak energiatakarékos szellőzésének a kialakításához. A helyiségek levegőminőségét folyamatosan vizsgáló és a szellőzést a pillanatnyi igényhez igazító további előnye, hogy a hővisszanyerés mellett a fordulatszám-szabályozott működésnek köszönhetően a ventilátorok energiafogyasztása is kedvezően alakul.

2013 őszén új hővisszanyerős szellőztető készülékcsaláddal bővül az Aereco magyarországi kínálata, amelyek között egyaránt megtalálhatóak mind a max. 450 m3/h, mind a nagyobb, akár 6000 m3/h légszállítási képességű berendezések. Aszéles típusválasztékból könnyen kiválasztható az épület adottságaihoz leginkább illeszthető berendezés. Egyes típusok a megfelelő kiegészítőkkel akár kültérre is szerelhetők. Amennyiben pedig egy felújítás alkalmával meglévő épületbe kell utólagosan telepíteni egy készüléket és ez a szűkös átjárók, lépcsőház miatt nehezen lenne kivitelezhető, ott ideális megoldást jelenthetnek a modulokra szerelhető változatok, amelyek a helyszínen újból összeállíthatók.

A három új típuscsalád, a kedvező ár-értékarányú HRM, az álmennyezetbe telepíthető lapos kivitelű HRF és a széleskörűen alkalmazható HRG hővisszanyerős szellőztető készülékek közös jellemzője a hatékony, alumínium anyagú keresztellenáramú hőcserélő egység, amelynek a hatásfoka megközelíti a 96%-ot. A kiváló tömörségi mutatókkal rendelkező berendezések megfelelnek a DIN 1946 valamint az EN 308 szabvány követelményeinek egyaránt.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!