Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2012

NIBE hibrid levegő-víz hőszivattyús rendszerek alkalmazásának előnyei meglévő épületek fűtési rendszereinél

Napjainkban az energia- és környezettudatosság rendkívül előtérbe került, ami új kihívások elé állította mind a tervezőket, mind pedig a különböző épületgépészeti berendezéseket gyártó vállalatokat. A beruházó, legyen az magánszemély vagy intézményi beruházó, olcsón üzemeltethető, hatékony rendszerek iránt támasztott igényére a Penta-Klíma Kft. és a svéd NIBEEnergy SystemABrendszerszintű megoldást kínál.

Meglévő épületek esetében általánosságban elmondható, hogy viszonylag magas hőmérsékletű radiátoros fűtési rendszerrel és az épület fűtési igényét teljesmértékben ellátni képes gázkazán(okk)al vagy távfűtési hőközponttal rendelkeznek. Az épületek közelében általában nincs elegendő hely talajhőcserélő (talajszonda vagy kollektor) elhelyezésére. Ilyen esetekben látszólag minden tényező a hőszivattyús technológiák alkalmazása ellen szól.Ahibrid hőszivattyús rendszerek használata pedig éppen az ilyen épületek fűtési rendszereinek korszerűsítése esetén a legolcsóbb, és térül meg a legrövidebb időn belül.

A Penta-Klíma Kft. által idén bemutatott hibrid hőszivatytyús rendszermegoldás elsősorban 60 kW – 1000 kW közötti csúcsigénnyel rendelkező meglévő épületek fűtéskorszerűsítése során alkalmazható. A rendszer alapját NIBE F2300 levegő-víz hőszivattyú(k), valamint a NIBE SMO hibrid rendszerszabályozója alkotják.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!