Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2012

Dr. Kalmár Ferenc PhD

Fenntartható Épületenergetika Információs Központ a Debreceni Egyetemen

Dr. Kalmár Ferenc PhD

f. tanár, tanszékvezető
Debreceni Egyetem, Műszaki Kar, Épületgépészeti és Létesítménymérnöki Tanszék

A Debreceni Egyetem a KEOP-6.2.0/B/09-2010 pályázaton támogatást nyert el a „DEm-Fenntartható Épületenergetika Információs Központ” épület megvalósítására. A Debreceni Egyetem Kassai úti campusán építendő mintegy 300 m2 hasznos alapterületű épülettel egy innovatív fenntartható épületenergetikai demonstrációs központot hozunk létre.

A „DEm – Fenntartható épületenergetika információs központ” projekt célja – az épületmegvalósításán túl – amegújuló energiaforrásokat felhasználó, épületenergetikai eszközökműködésének bemutatása, alkalmazásuk népszerűsítése, valamint a lakosság fenntartható fejlődés szerepének fontosságával kapcsolatos tájékoztatása, szemléletmódjának formálása és jövőbeli környezettudatos magatartási formáinak kialakítása, az energiatakarékosság, a klímatudatosság terjedése és amegújuló erőforrások nagyobb arányú felhasználása érdekében.

E célok elérése érdekében a projekt megvalósítását folyamatos PR tevékenység kíséri. Kommunikációs stratégiánk alapján az épületben csoportos körbevezetések, interaktív és lakossági előadássorozatok, szakmai konferenciák, PR-filmés internetes megjelenések által olyan jelentős méretű társadalmi réteget tudunk megszólítani, amely alapbázist jelent a jövőben egy olyan új szemléletmódmeghonosulásához, és amely elsődleges prioritásként kezeli a környezetbarát, klímatudatos és energiatakarékos gondolkodásmódot.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!