Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2012

Németh Csaba

Energia megtakarítás MOFÉM termékekkel – avagy „Kis befektetéssel nagy megtakarítás!”

Németh Csaba

műszaki igazgató
Teka Magyarország Zrt.

A magas energiaárak miatt a fűtési rendszerek korszerűsítésével jelentős megtakarítást (15 – 20%) tudunk elérni úgy, hogy a megtérülési idő is jelentősen lerövidül.

A MOFÉM már amúltban is jelen volt a piacon MOFÉM 79 és IDEÁL radiátorszelepeivel. Ma már elképzelhetetlen egy radiátorszelep előbeállítási funkció nélkül kétcsöves fűtés esetén, hiszen fontos, hogy a rendszerben hidrodinamikailag egyensúly legyen. Szelepeink előbeállítási értékét gyorsan kiszámolja az ingyenesen letölthető MOFÉM TERMO segédprogram.

Az egyenletes helyiséghőmérséklet eléréséhez termosztatikus fej szükséges, ami lokális hőmérőként folyamatosan szabályozza a szelepet a beállított hőmérsékleti értékre, figyelembe véve a környezeti hatásokat. Fontos funkció a mechanikai határolási lehetőség olyan helyeken, ahol fontos, hogy a fejet ne állíthassák el egy tartományon kívül.

Acélcsöves, rézcsöves és ötrétegű műanyagcsöves rendszerekhez is alkalmasak a szelepeink csatlakozó készletünkkel.

Van megoldásunk a régi MOFÉM-szelepek cseréjére, felújítására. Ugyanolyan beépítési hosszal és specifikációval rendelkező „I” sorozatú szelepeinkkel kiváltható az IDEÁL szelep. Speciálisan az IDEÁL és a MOFÉM 79 szelepekre kifejlesztett felsőrészeinkkel úgy felújíthatjuk a régi szelepeket, hogy a szelepházat meghagyva termosztatikus szelep válik belőle.

Ez praktikus és gyors megoldás ott, ahol a régi szelepház jó állapotban van és megkíméli a szerelőt a régi rendszer megbontásával járó kellemetlenségektől.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!