Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2010

Dr. Barna Lajos PhD

CLIMA 2010 – Sikeres konferenciát rendezett a REHVA

Dr. Barna Lajos PhD

főszerkesztő
Magyar Épületgépészet

A REHVA, az Európai Épületgépész Egyesületek Szövetsége nagy érdeklődéssel kísért, sikeres világkonferenciát tartott május 9. és 12. között a törökországi Antalya-ban. A konferenciát a TTMD, a Török Épületgépész Mérnökök Szövetsége, a REHVA tagja szervezte, és a konferencia élvezte az ASHRAE, az Amerikai Fűtés-, Hűtés- és Klímatechnikai Mérnökök Szövetsége támogatását is.

A CLIMA 2010 Konferencia, amely a REHVA 10. Világkonferenciája volt, vezérfonalként az épületek fenntartható energiafelhasználását tűzte ki. A hat kontinens 56 országából beérkezett 850 előadás mutatta a hatalmas érdeklődést a konferencia iránt.

A konferencia előtt került sor a REHVA Közgyűlésére, amelyen hazánkat a tagszervezet képviseletében dr. Magyar Zoltán, aki egyúttal a REHVA alelnöke, dr. Barna Lajos és Virág Zoltán, az ÉTE Épületgépészeti Szakosztály tagjai, továbbá Matuz Géza, a MÉgKSz elnöke képviselte. A közgyűlésen a résztvevők meghallgatták Francis Allard professzor, a REHVAelnöke beszámolóját az elmúlt időszakról és a következő év terveiről, valamint a bizottságok beszámolóit. Szakmai programra is sor került: Olli Seppänen finn professzor az energetikai hatékonysággal kapcsolatos rendeleti szabályozással, dr. Magyar Zoltán és Karel Kabele (Csehország) az Épületenergetikai Irányelv átdolgozásával és az épületgépészeti iparra gyakorolt hatásával foglalkozott.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!