Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2019

Sircz János

Az Épületgépészeti Múzeum kincseiből

Sircz János

igazgatósági tag
Épületgépészeti Múzeum

2019. március 12-14 között rendezték meg Budapesten az országos „SzakmaSztár” tanulmányi versenyt, melyen természetesen részt vettek az épületgépészetet tanuló diákok is.

A hagyományoknak megfelelően Múzeumunk a verseny helyszínén rendezett kiállításon mutatta be „kincseinek” egy részét. Ez a bemutató elsősorban a pályaválasztás előtt álló, általános iskolai diákoknak szólt, akiket az ország minden részéből buszokkal hoztak a Vásárvárosba.

Információink szerint kb. 20 000 diák fordul meg ilyenkor a helyszinen. Természetesen ez a létszám megoszlik a 40-50 szakma között, de a tanárok igyekeznek mindent megmutatni a diákjaiknak.

A versenyen sikeresen szerepelt a Múzeum egyik Igazgatósági Tagjának, Hoffmann Lászlónak a diákja, Kravják Gábor – Szeged, aki bronz érmet szerzett, de álljon itt az első két helyezett (1. kép), illetve felkészítő tanáraik neve is:
1. Németh Tibor – Békéscsaba, oktatója: Szabó János
2. Fekete Johny – Budapest, oktatója: Mattyosovszky
    Zoltán

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2019/4-es számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont havonta csak egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!