Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2019

Fandák László

Stratos Maxo, a Wilo okos szivattyúja

Fandák László

okl. gépész mérnök-közgazdász, értékesítési vezető, épületgépészeti üzletág
WILO Magyarország Kft.

A Wilo SE német szivattyúgyártó cég mindig is törekedett arra, hogy a technikai fejlesztésekben élen járjon. A Wilo névhez fűződik az első „áramlás serkentő” szivattyú 1928-ból, az 1988-ban bevezetett első „frekvenciaváltós szivattyú”, valamint a 2001-ben bevezetett Stratos sorozat, amely az első EC motortechnológiájú, azaz állandó mágneses motorral rendelkező nedvestengelyű frekvenciaváltós szivattyú (1. ábra). A Stratos család kiemelkedő hatásfokát és műszaki paramétereit sokáig nem kellett finomítani, hiszen szinte minden technikai kihívásnak meg tudott felelni a piacon. Az utóbbi néhány év gyors technikai fejlődése a Stratos szivattyúcsaládod sem hagyta érintetlenül, idén márciusban mutatta be a Wilo a frankfurti ISH kiállításon az új típust, a Stratos Maxo-t.

A Stratos Maxo szivattyú 4,2”-os színes kijelzővel rendelkezik (2. ábra), amelyen az összes fontos paraméter megjeleníthető a szivattyú üzeméről, mint például az emelőmagasság, a szállított térfogatáram, a közeghőmérséklet, felvett teljesítmény, pillanatnyi villamos fogyasztás, hibakódok, sőt hiba vagy az üzem során fellépő veszély esetén plusz információt is ad a szivattyú, pl. túl magas környezeti hőmérséklet, szivattyú blokkolás stb.

A szivattyú beállítása a szokásos forgó és nyomó gomb segítségével történik, de a beépített Bluetooth segítségével közvetlen kapcsolatot tudunk létesíteni mindenféle kiegészítő modul nélkül a telefonunkkal vagy akár a tabletünkkel (3. ábra).

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2019/4-es számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont havonta csak egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!