Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2019

ENGIE Magyarország Kft.

20 év: múlt, jelen és jövő – Megújulva az energiahatékonyság szolgálatában

ENGIE Magyarország Kft.


Az ENGIE konszernhez tartozó Cothec Kft. 20 éves múlttal rendelkezik a magyar energetikai szolgáltatások piacán. Az elmúlt évek számos változást, kihívást, folyamatos fejlődést hoztak. A vállalat ezen időszak alatt a felelősségvállalás terén pozitív példaképpé vált az üzleti életben. Ezúton is szeretné partnereinek és ügyfeleinek megköszönni együttműködésüket, bizalmukat és támogatásukat.

A Cothec Kft. környezetbarát műszaki alapú energetikai szolgáltatásainak köszönhetően több mint 200 önkormányzati és állami tulajdonban lévő épület, továbbá közel 80 lakóépület energetikai berendezése újult meg 20 év alatt. Tevékenysége révén 15 000 t/év CO2 megtakarítást sikerül elérni (ez megfelel kb. 5000 családi ház éves kibocsátásának), ami bizonyítja a cég környezettudatos gondolkodását. A centralizált hőtermelés környezetre gyakorolt kedvező hatásait szem előtt tartva 2009-től már 4 város távhőszolgáltatását és 2 város távhő termelését látja el több mint 2000 fogyasztó megelégedésére.

A vállalat az elmúlt két évtized alatt energetikai auditorként számos ügyfele energiafogyasztási szokását térképezte fel, és hozzájárult költséghatékony energia-megtakarítási opciók megismertetéséhez. Mint műszaki alapú energetikai megoldásokat nyújtó szakcég, egyedi igényekre szabott finanszírozási lehetőségekkel lehetővé tette a régi fűtési, hűtési, gőz- vagy sűrített levegő ellátást, világítási, hővisszanyerést biztosító energetikai berendezések megtervezését, megépítését vagy felújítását és hosszú távú, teljes körű garancia melletti üzemeltetését. Nagyobb referenciái közé tartozik a Hajós Alfréd Uszoda, az Opel gyár, a győri Petz Aladár Megyei Kórház és a Keleti pályaudvar energetikai rendszereinek felújítása és energiahatékony működtetése.

Ez idő alatt a Cothec Kft. munkáját számos díjjal tüntették ki. A cég büszke a sikereire, amelyek a megrendelőkkel fennálló sikeres üzleti együttműködését és munkatársai elhivatottságát, asszertív hozzáállását, elkötelezettségét is dicsérte.

A 2019-es év során a vállalat újjászületik, s a régi tapasztalatokkal a háta mögött, további szakértő kollégákkal a „fedélzeten”, megújult lendülettel, új köntösben igyekszik partnereivel és ügyfeleivel továbbra is eredményes együttműködést folytatni.

Az ENGIE konszern tulajdonában álló, főként épületgépészeti kivitelezést és energetikai rendszerek üzemeltetését és karbantartását végző Cofely Kft. 2019 során beolvad a Cothec Kft.-be. Ezzel nyáron létrejön az ENGIE Magyarország Kft., amely a Cothec és a Cofely értékláncából egybeolvasztja a cégek erősségeit, így a magyar energetikai piacon olyan komplex és környezetbarát energetikai megoldásokat nyújtó szakcég jön létre, amely a projektötlet megvalósulását a tervezéstől a kivitelezésen át a finanszírozással egybekötve egészen az üzemeltetésig, karbantartásig és a teljes körű energiaszolgáltatásig tudja biztosítani.

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2019/3-as számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont havonta csak egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!