Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2017

2017 5. szám

Hozzászólások

Új elnök a Magyar Mérnöki Kamara élén

Még nem érkezett hozzászólás!

részletek »

Dr. Barna Lajos PhD

Új elnök a Magyar Mérnöki Kamara élén

Dr. Barna Lajos PhD

főszerkesztő
Magyar Épületgépészet

A Magyar Mérnöki Kamara május 6-án a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Dísztermében tartotta tisztújító küldöttgyűlését. A Himnusz után a megjelent küldötteket köszöntötte professzor Józsa János, a BME rektora, valamint üzenetet küldött Fülei Zsolt, a Miniszterelnökség építészeti és építésügyi helyettes államtitkára. Ezt követően került sor a 2017. évi kitüntetések átadására. A kitüntetettek közül megemlítjük, hogy Zielinski Szilárd-díjat vehetett át Lucz Géza épületgépész kollégánk és dr. Láng Péter, a BME Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnikai Tanszékének professzora, előző tanszékvezetője.

Ezután Barsiné Pataky Etelka a Küldöttgyűlés elé terjesztette az elnökség által előkészített állásfoglalásnak a szövegét, amelyben a Kamara ismét felemeli a szavát a mérnöki díjak alacsony mértéke ellen. A Kamara már 2016-ban petíciót juttatott el a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez ebben a kérdésben, amelyet több, mint négyezer kamarai tag írt alá. Az elnökség elfogadhatatlannak tartja, a beadványra nem érkezett válasz. A közlemény kiadását most a küldöttek egyhangúan támogatták.

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2017/5-ös számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont csak havonta egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!