Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2017

2017 3. szám

Hozzászólások

Versenyben a piacvezetőkkel – A Magyar Kéménygyártó Kft. kéményei

Még nem érkezett hozzászólás!

részletek »

Magyar Kéménygyártó Kft.

Versenyben a piacvezetőkkel – A Magyar Kéménygyártó Kft. kéményei

Magyar Kéménygyártó Kft.


A keresett túlnyomásos gyűjtőkémény: Krea K2

A Magyar Kéménygyártó Kft. négy éve kezdte el gyártani – először samott béléscsővel Krea K, majd saválló acél béléscsővel Krea K2 néven – a saját fejlesztésű túlnyomásos gyűjtőkémény rendszerét. Komoly piaci igény kielégítését céloztuk meg ezzel a fejlesztéssel, mert ez idáig társasházi lakásokba nem szereltek kondenzációs kazánokat megfelelő kémény hiányában.

Kéményrendszerünk „lelke” egy füstgáz csappantyú, ami teljesíti az (MSZ 845:2012 által hivatkozott) MSZ EN 1443, 6.4.1. pontja szerint rögzített P1 gáztömörség osztály feltételét. Nevezetesen: a szivárgás 200 Pa túlnyomás esetén sem haladja meg a 0,006 liter/s/m2 értéket. Üzemi körülmények között kéményünkben a nyomás természetesen sohasem éri el a 200 Pa-t, legfeljebb 50 Pa lehet a túlnyomás, ami miatta a valós szivárgási érték a nullához közelít. Ez a csappantyú a kémény minden bekötőnyílásába be van építve, azoknak szerves elemeként 80/125 mm-es füstgáz/égéslevegő csatlakozást biztosít a túlnyomásos gázkazánok részére. A csappantyú kettős funkciót lát el azzal, hogy nyomás és kondenzvíz-visszafolyás szempontjából egyaránt tökéletesen leválasztja a nem működő gázkészülékeket és azok összekötő elemeit a kéményről.

Ennek köszönhetően erre a kéményre egy épületszintről több rákötés is megengedett, továbbá kondenzációs és nem kondenzációs túlnyomásos készülékek vegyesen is ráköthetők. Teljesítmény-nyilatkozatunknak ezt a két állítását nemcsak a megfelelő szakemberek által végzett számítások támasztják alá, hanem a gyakorlatban működő kéményeink is.

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2017/3-as számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont csak havonta egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!