Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2017

2017 3. szám

Hozzászólások

Társasházi lakások fűtéskorszerűsítése egyedi lokális gázkészülékkel

Még nem érkezett hozzászólás!

részletek »

Technorgáz Kft.

Társasházi lakások fűtéskorszerűsítése egyedi lokális gázkészülékkel

Technorgáz Kft.


A MIKA-6E mini gázkészülék család 2010-ben került kifejlesztésre, mert a 60 – 70 m2-es társasházi lakások konvektoros fűtésének és melegvíz-ellátásának kiváltására nem volt alternatív megoldás, mivel az országos településrendezési és építési követelményekről szóló kormányrendelet (OTÉK) 6 kW-os határt szabott az égéstermék homlokzati kivezetésének tekintetében!

Az elmúlt időszakban több mint 6 000 db készülék került beüzemelésre, hozva a hozzá fűzött reményeket. Az egyedüli probléma, amellyel készülékünknek – más típusú készülékek mellett – meg kellett küzdenie, a rendszerek (új) olajos, fémporos szennyeződései, ami az előírások betartása mellett kiküszöbölhető.

2014-ben nehéz helyzetbe kerültek a gyártók és az importőrök, mivel a 813/2013/EU rendelet 2015. szeptemberi hatálya már nem sok időt adott a szigorú paraméterek betartására, mivel a 86%-os szezonális hatásfok elérése csak kondenzációs készülékkel vált lehetségessé. Így Cégünk is elindult ebben az irányban!

2015-ben megjelent az EU 2015/1188-as számú rendelete, amely az egyedi lokális helyiségfűtő készülékek környezettudatos tervezésére irányul. A rendelet készítői definiálták, hogy mit értünk egyedi helyiségfűtő berendezés alatt.

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2017/3-as számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont csak havonta egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!