Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2013

Knauf Insulation Kft.

Kezdetét vette Magyarország első energiahatékonysági összehasonlító programja

Knauf Insulation Kft.


Elindult a Magyarországon egyedülálló, valós körülmények között végzett épület energiahatékonysági összehasonlító program. A Knauf Insulation által indított, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Magyar Energiahatékonysági Intézet és a PannonÉpítőműhely Kft. szakmai támogatásával megvalósuló program célja, hogy egy hőszigetelt és egy szigeteletlen, közel azonos tulajdonságokkal rendelkező családi ház gázfogyasztásának és rezsiköltségének folyamatos mérésével a gyakorlatban bizonyítsa: a hőszigetelt családi házak téli fűtési energiafogyasztása, így rezsije 30–40%-kal is csökkenthető.Aprogramba pályázat útján választották ki a két ingatlant, amelyeket egy fűtési szezon különbséggel hőszigetelnek. Az első ingatlan szigetelése most megtörtént, szeptembertől online is folyamatosan nyomon követhető lesz a két ház energiafogyasztása.

Szakemberek az összehasonlító programban bizonyítják: az épületek hőszigetelésével lényegesen csökkenthető a fűtési energiafelhasználás, így a rezsiköltség akár 30–40%-kal is kevesebb lehet, a hőszigetelés teljes anyagköltsége várhatóan 10 éven belül megtérül.

„A házakon elvégeztük az energetikai auditot, ami energiahatékonysági szempontból korszerűtlen „F”, illetve „G” kategóriába sorolta az ingatlanokat. Számításaink szerint a komplett, korszerű hőszigetelésnek köszönhetően a most szigetelt ingatlan a gépészet változatlanul hagyásával is vezető, „A” energetikai besorolásúvá válik” – mondta Aszódy Tamás, a Knauf Insulation Kft. ügyvezető igazgatója.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!