Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2013

Lapunk novemberi számát a Magyar Épületgépészek Napja kétnapos rendezvényére való készülődés jegyében állítottuk össze, amelynek egyik vezérfonala az épületek energiafelhasználása. Ennek megfelelően két cikk is foglalkozik a kérdéssel: az egyikben az épületenergetikai optimalizáció elméleti alapjairól olvashatnak, míg fiatal szerzőnk az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésével kapcsolatos vizsgálódásainak eredményét mutatja be. Két különleges témáról is olvashatnak: a függönyfalaknak a mesterséges világításra tett hatásáról, míg angol nyelvű cikkünk szerzői a kombinált hő- és villamosenergia-termelő berendezésekkel kapcsolatos tapasztalataikat, vizsgálataik eredményeit adják közre.
Részletesen bemutatjuk az LG közelmúltban bemutatott új fejlesztésű készülékét és a családi házakban alkalmazható légtechnikai berendezéseket. Szerzőnk ismerteti a pápai műjégpálya tervezését és kialakítását, másrészt viszont egy másik cikkben a fagyvédelmi megoldásokat mutatjuk be. Olvashatnak egy új nyomásfokozó fejlesztésről éppúgy, mint a fűtőréteggel ellátott üvegről és az adiabatikus hűtés megoldásáról.
Tanulságos életpályák sorozatunkban dr. Magyar Tamás gondolatait olvashatják.

Találkozzunk a Magyar Épületgépészet Napján, csütörtökön, a BME-n az Épületgépészeti Oktatás Napja keretében, illetve pénteken a Corinthia Szállodában sorra kerülő kiállításon, amely mellett rangos nemzetközi konferenciát rendeznek. Standunkon megtalálják majd legutolsó a számunkat is és örömmel vesszük észrevételeiket, tanácsaikat.