Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2016

Grundfos South East Europe Kft.

Melegvíz azonnal Grundfos COMFORT PM szivattyúval

Grundfos South East Europe Kft.


Egy átlagos háromtagú család, olyan családi házban, ahol egykörös rendszer található, évente 16 ezer liter ivóvizet pazarol el csak azzal, hogy a csap megnyitása után a melegvízre vár.

A COMFORT PM szivattyú azonnali melegvíz elérést biztosít, megszüntetve a drága – és bosszantó – várakozást, ami átlag 60 mp – vagy 0,15 liter elpazarolt vizet jelent másodpercenként.

A COMFORT PM szivattyú kézzelfogható eredménye az alacsonyabb költség, a magasabb komfort és a kisebb vízfogyasztás környezetre gyakorolt jótékony hatása.

 

Az intelligens AUTOADAPT funkcióval ellátott Grundfos COMFORT PM szivattyú megtanulja a háztartás melegvíz-használati rendjét, és ehhez igazítja a háztartási melegvíz-ellátást. A fogyasztási adatokat egy integrált naplóban tárolja, minden olyan esetet feljegyezve, amikor melegvíz-fogyasztás jelentkezik. A fogyasztás regisztrálását egy külső érzékelő végzi, amely minden melegvíz fogyasztást érzékel. A napló 14 nap információit tárolja és folyamatosan frissül. Így a fogyasztások között eltelt időben a keringetés iránti igény csökken – amivel akár 96%-os villamosenergia megtakarítás, és akár 48%-os hőenergia megtakarítás is elérhető a COMFORT PM szivattyú használatával a folyamatosan üzemelő szivattyúkhoz képest.

A COMFORT PM szivattyú energiafogyasztása állandó mágneses motorral mindössze 5 – 8,5 W. Összehasonlítva egy állandó üzemű berendezéssel, az új COMFORT AUTOADAPT szivattyú 96%-os villamosenergia-megtakarítást is eredményezhet. A kompakt kialakítású COMFORT AUTOADAPT tervezésekor az energiatakarékosság mellett fontos szempont volt az egyszerű telepíthetőség is. Az ALPHA2 szivattyúról már ismert csatlakozóval a villamos hálózathoz való csatlakoztatás egyetlen mozdulattal megoldható.

A berendezés új eleme egy külső hőmérsékletérzékelő, amely a melegvíz vezetékre gyorsan és egyszerűen telepíthető. Egyebet nem is kell tenni, hogy a szivattyú üzemeljen.

A beépített AUTOADAPT funkcióval ellátott COMFORT szivattyú működése az egyedi fogyasztási szokásokon alapszik. Ezeket a fogyasztási adatokat felhasználva biztosítja, hogy a megfelelő hőmérsékletű melegvíz röviddel azelőtt rendelkezésre álljon, amikor arra szükség van.

A COMFORT szivattyú elvégzi:
• a melegvíz használati minta elemzését,
• vízfelhasználási napló készítését,
• a szivattyú szabályozását.

 

További részletek lapunk 2016/5-ös számának nyomtatott változatában található, illetve a teljes cikk pdf-formátumban is rendelkezésre áll regisztráltaknak havonta egy alkalommal, előfizetőknek korlátlanul).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!