Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2012

Erdey Zsolt - Kovács Miklós

A háztartási gázmérők távleolvasó rendszere az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt.-nél

Erdey Zsolt


Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt.

Kovács Miklós


Fiorentini Hungary Kft

Az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt.már közel húsz éve foglalkozik nagyfogyasztók gázmérési adatainak távleolvasásával. Az eddig elért eredményeinkre méltán lehetünk büszkék, nem kevésbé arra, hogy ezeket az eredményeket partnerünk, a Fiorentini Hungary Kft. közreműködésével értük el.

A földgázellátásról szóló törvény 2007. július 1-jétől megnyitotta a lehetőséget a lakossági földgázfogyasztók számára is, hogy a szabadpiacra való kilépés általános szabályainak betartása mellett szabadon megválaszthassák üzleti partnerüket a földgázszükségleteik beszerzéséhez. Ennek a törvénynek a teljes mértékű teljesülését erőteljesen korlátozza az, hogy jelenleg nincs megoldás arra az átmeneti időszakra, amely napjainktól a „smart metering” rendszer bevezetéséig tart. A hazánkban bevezetett profil alapú elszámolás, mint ahogy a nevéből is kitűnik, támogatja a fogyasztók havi gázdíj elszámolását, de kevésbé támogatja a gázelosztással és értékesítéssel kapcsolatos mindennapos feladatokat.

Néhány éve Társaságunk a Fiorentini Hungary Kft.-vel közösen elhatározta, hogy egy átlagos magyarországi kisvárosi településen megoldja a lakossági gázmérők kísérleti távleolvasását.

A kísérlet során a partnerünk által fejlesztett FMG rendszert és eszközöket használtuk fel.

A rendszer alapvető célkitűzése, hogy a jelenleg üzemelő gázmérő típusokat alkalmassá tegye a liberális gázpiac informatikai igényeinek teljes kiszolgálására.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!