Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2011

Dr. Kalmár Ferenc PhD

17. Épületgépészeti, Gépészeti és Építőipari Szakmai napok nemzetközi konferencia és kiállítás

Dr. Kalmár Ferenc PhD

f. tanár, tanszékvezető
Debreceni Egyetem, Műszaki Kar, Épületgépészeti és Létesítménymérnöki Tanszék

2011. október 13-14-én került sor a 17. „Épületgépészeti, Gépészeti és Építőipari Szakmai napok” nemzetközi konferencia és kiállítás megrendezésére a Debreceni Egyetemen. Az első napon a plenáris előadások és a kiállítás látogatása volt a fő program a Debreceni Egyetem főépületében, míg a második napon került megrendezésre a tudományos konferencia 12 szekciója.

A kiállításon – amelyen a külső látogatók mellett nagy számban vettek részt az egyetem hallgatói és oktatói – 56 cég mutatta be a legújabb műszaki újdonságokat, berendezéseket és az alkalmazott legmodernebb technológiákat az épületgépészeti, gépészeti és mechatronikai szakterületeken.
A nemzetközi konferenciára 14 országból érkeztek előadók, ugyanakkor a rendezvényen több mint 1300 regisztrált látogató vett részt, többségükben a Debreceni Egyetem Műszaki Kar hallgatói.

Október 13-án, csütörtökön három plenáris előadás hangzott el. Elsőként dr. Chappon Miklós, a Kamleithner Kft. ügyvezető igazgatója, a MMK Épületgépészeti Tagozatának elnöke tartotta meg „A lakosság tájékozatlansága a műszaki értelmiség felelőssége is” c. előadását, majd dr. Szekeres József, a Rosenberg Hungária Kft. ügyvezető igazgatójának „Energiahatékony légkezelés az új előírások tükrében” c. előadása következett. Végül Kürti Sándor, a Kürt Zrt. elnöke tartotta meg „Gazdasági csapdák – most és mindörökké...” c. előadását. Mindhárom előadás nagy sikert aratott, hiszen a kiváló előadók közérdekű témákról beszéltek és rámutattak arra, hogy az életminőségünk javítása, a jobblét és a siker csak rajtunk múlik.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!