Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2011

Bepatek Kft.

CERTUSS a gázipari szektorban

Bepatek Kft.


Az E.ON Földgáz Storage Zrt. az ország egyetlen földgáztároló vállalataként öt földalatti földgáztároló létesítményt üzemeltet, amelyek összesen 3740 millió m3 mobilgáz-kapacitással és 51,2 millió m3 napi kitárolási kapacitással rendelkeznek. Nemrég az E.ON nagyhegyesi gáztározójában egy CERTUSS gőzfejlesztő teljes műszaki átadása történt meg. Így a MOL Nyrt után egy újabb nagyvállalat választotta a német berendezést.

A gép telepítését a Bepatek Kft. fővállalkozásban végezte, s a berendezés egy új építésű könnyűszerkezetes épületben kapott helyet. A CERTUSS Universal 850 típusú készülék 24 órás folyamatos, teljesen automatikus üzemben működik, az épületben rajta kívül a teljes vízkezelés és segédberendezés csoport is helyet kapott. A viszonylag nagy teljesítményéhez képest (850 kg/h) kis térfogata miatt létesítési engedélyt nem igényelt.

A készülék rendelkezésre-állási igénye magas, mert a gázellátás biztonságára hivatott vigyázni: a gőzzel a gázszerelvényeket védik a fagy viszontagságaitól, így különösen fontos a készülék megbízhatósága, alkatrész- és szervizháttere. A CERTUSS gőzfejlesztő 3 perces indíthatóságával nagyfokú rugalmasságot biztosít a fagyveszély elkerülésére.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!