Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2011

Dr. Barna Lajos PhD

MET Energia Műhely indult

Dr. Barna Lajos PhD

főszerkesztő
Magyar Épületgépészet

A Magyar Energetikai Társaság (MET), megalapításának 20. esztendejében, egy újszerűen működő Energia Műhely elnevezésű rendezvénysorozatot kezdeményezett. A rendezvények célja egy olyan, cégeken és szervezeteken átívelő szakmai műhely megteremtése, ahol az energetikában tevékenykedő vezető és beosztott mérnökök, közgazdászok, jogászok és más szakemberek részvételével lehetőség nyílik az ország számára fontos energetikai témák nyílt, tényszerű megvitatására, majd további, műhelyszerű, munkacsoportokban történő feldolgozására.

A tervek szerint kéthavonta megrendezésre kerülő esemény előadói az energetika meghatározó szakemberei közül kerülnek ki (egy főelőadó és 4-6 felkért hozzászóló). Az előadások után a résztvevők az elhangzott információkat csoportosan feldolgozzák, majd a csoportvéleményeket ismertetik a jelenlévőkkel. A vélemények összegzése és az állásfoglalások hírlevélben kerülnek közzétételre, amelyeket – jelentőségüktől függően – a MET elnöksége eljuttat a közéleti szereplőkhöz és a sajtóhoz is. Ha valamelyik súlyponti szakmai kérdés további elemzést igényel, akkor ez az egyesület keretei között munkacsoportokban folytatható. Az elnökség reméli, hogy ezekkel a részvételi díjhoz nem kötött rendezvényekkel és az ezekhez kapcsolódó műhelymunkával sikerül az egyesület szakmai, közéleti tevékenységét felpezsdíteni.

A MET elnöksége a rendezvényt az Ifjúsági Tagozat bevonásával szervezi, hogy a fiatal szakemberek (közöttük egyetemi hallgatók) idejekorán bekapcsolódhassanak a szakmai élet körforgásába, tapasztalt gazdasági-műszaki vezetőktől és rangos szakértőktől közvetlenül vehessék át a tapasztalatokat.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!