Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2011

Erdős Attila

Odooproject

Erdős Attila

épületgépész csapatvezető
Odooproject

A lapban való pár hónappal ezelőtti bemutatkozásunk óta (lásd 2011/3. számunkban a szerző Solar Decathlon c. cikkét) sok minden történt csapatunkkal. A házunk építész tervei a véglegeshez közelítenek, a szponzoráció és a cégekkel való együttműködés terén jelentős sikereket értünk el, és természetesen a gépész csapat is aktív munkával járult hozzá a projekt fejlődéséhez. A továbbiakban az elmúlt időszak eseményeit foglalom össze, bemutatom a munka jelenlegi állását és a még ránk váró feladatokat.

Annak, aki számára újdonságként hat az Odooproject név: BME-s diákokból álló csapatként indulunk a jövő évi Solar Decathlon Europe 2012 versenyen. Ez egy világméretű, nemzetközi megmérettetés, ami Madridban kerül megrendezésre, és a résztvevő csapatoknak egy kizárólag napenergiát hasznosító, rendkívül energiahatékony, környezettudatos, könnyűszerkezetes lakóépületet kell megtervezniük és felépíteniük a kinti helyszínen.

Bár az egyetem szünetelt, nálunk egész nyáron zajlott a munka, ugyanis szeptember közepén teljesítenünk kellett a harmadik kötelező leadást a versenyre, ami egy közel 300 oldalas dokumentációt és majd’ 50 rajzot foglalt magában. A csapat magja az irodában töltötte a nyár nagy részét, a többiek pedig lehetőségeikhez és nyári elfoglaltságukhoz mérten vették ki a részüket a feladatokból.

Ezután sem pihenhettünk, ugyanis fel kellett készülnünk a Solar Decathlon Europe által szervezett workshop-ra, amit október elején rendeztek meg Madridban. A rendezvénynek alapvetően három célja volt. Egyfelől a szeptemberben elküldött anyagunkat kellett „megvédenünk” a szervezők előtt. A verseny leendő helyszínének meglátogatása után feltehettük kérdéseinket, és ők is megfogalmazhatták a gondolataikat az eddigi munkánkkal kapcsolatban. A látogatás célja volt továbbá, hogy új információkkal és tanácsokkal segítsék a munkánkat, különösen a multidiszciplináris csapatmunka terén. Harmadrészt és nem utolsó sorban, a rendezvény kiváló lehetőség volt a többi csapat megismerésére.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!