Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2016

Gál Tamás

Elektromosan fűthető üvegszerkezetek

Gál Tamás

okleveles szerkezet-építőmérnök
Rákosy Glass Kft.

Az esztétikus és komfortos élettér kialakítása nagyméretű – több négyzetméter felületű – üvegszerkezetek alkalmazását eredményezte. Az üvegfelületek és a falak arányainak ilyen mértékű eltolódása és a mai követelményeknek megfelelően kialakított épületek magas fokú hőszigetelése miatt a hőveszteség – még a legkiválóbb bevonattal ellátott üvegszerkezetek esetén is – a nyílászárókon a legnagyobb.

Az emberi test hőérzete nemcsak a levegő, hanem az őt körülvevő felületek hőmérsékletétől is nagyban függ. A fűthető üvegből kialakított felület a környezetével közölt energia jelentős részét sugárzó hő formájában adja le.  Akár 3 – 4 °C-kal is csökkenthető az épület belső tereinek léghőmérséklete, így a 18 – 19 °C ugyanolyan hőérzetet biztosít, mint hagyományos fűtéseknél a 22 – 24 °C. Ezáltal jelentősen csökken a fűtésre használt energia.

Ahhoz, hogy egy ház, vagy lakás kényelmes és kellemes otthonná váljon, az egyik alapvető tényező a megfelelő fűtési rendszer kiválasztása. Erre kínál megbízható, tiszta, hatékony és biztonságos megoldást a fűtött üveg.

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2016/9-es számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont csak havonta egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!