Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2013

Daniella Kereskedelmi Kft.

Ne legyen fagyos a hangulat! - Modern fagyvédelmi megoldások

Daniella Kereskedelmi Kft.


A téli hónapok közeledtével a megfelelő fagyvédelmi megoldások kiválasztása egyre nagyobb jelentőségű. Mégis gyakorta azzal találkozhatunk, hogy a megfelelő ár/érték arányú termékek helyett inkább a legolcsóbbakat választják.

A szakszerű fagyvédelem kialakítása egy kicsit olyan, mint a rendszeres fogmosás. Egy folyamatosan megtérülő beruházás, amelynek jelentőségét gyakran csak akkor vesszük észre, ha elhanyagoljuk. Vegyük végig a legfontosabb veszélyforrásokat, amelyek télen fenyegetik az ingatlanainkat. Először is a fagypont alatti hőmérséklet csőtöréseket okozhat, amelyek miatt vízszivárgás alakul ki, ami jelentős károkat okozhat mind a csőhálózatban, mind az ingatlanban. Önmagában a csövek szigetelése nem akadályozza meg azok befagyását.

Másrészt az ereszcsatornákban felhalmozódó megfagyott olvadékvíz nem csupán a csatornát, hanem a tetőt is károsíthatja. Nem is beszélve arról, hogy a lecsúszó hó és a jégcsapok további kiszámíthatatlan veszélyforrások, amelyek olyan komoly baleseteket teremthetnek, amelyekért a jogi felelősség az ingatlan tulajdonosát terheli.

Ezeken a nyilvánvaló területeken kívül a megfelelő fagyvédelmi technikák biztosítják a vízzel működő (sprinkler) tűzoltórendszerek működésének a biztonságát is. Ez utóbbi a legszemléletesebb példa arra, hogy miként válhat a tűzbiztonságba helyezett befektetésünk hasztalanná, ha a fagyvédelmi rendszereinket elhanyagoljuk, és hogyan verhet minket komoly költségekbe egy apró és átgondolatlan takarékoskodás.

Miután elköteleztük magunkat, hogy a fenti veszélyforrásokat kiküszöböljük, a következőkben bemutatott megoldások javasoltak a megfelelő fagyvédelmi rendszerekhez.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!